Světové památky se rozsvítily v britských barvách, některé se ponořily do tmy

Známé památky po celém světě se v noci rozsvítily v barvách Velké Británie jako výraz solidarity s 22 oběťmi pondělního teroristického útoku v Manchesteru. Další světová města naopak o půlnoci zhasla světla, která jinak ozařují městské dominanty. Informoval o tom list The Telegraph, který mezi památkami svítícími v barvách britské vlajky zmínil i pražskou Petřínskou rozhlednu.

Podobně jako Petřínská rozhledna zazářily modro-červeno-bíle například Brandenburská brána v Berlíně, nejvyšší mrakodrap světa Burdž Chalífa v Dubaji ve Spojených arabských emirátech, fontána Jet d'Eau na Ženevském jezeře, budova hlavního vlakového nádraží v nizozemské metropoli Amsterdamu či městský úřad v izraelském Tel Avivu.

Stejným způsobem si oběti připomnělo i americké město Orlando, které bylo samo dějištěm krvavého teroristického útoku. V nočním klubu tam loni zemřelo 49 lidí. Červeno-modro-bíle bylo nasvíceno vyhlídkové kolo.

Naopak pařížská Eiffelova věž, římské Koloseum či Empire State Building v New Yorku se v noci ocitly ve tmě. Světla, která je ozařují, o půlnoci zhasla.