Hasiči dostali požár v Benešově pod kontrolu. Záchranáři ošetřili tři lidi

Hasiči v pondělí odpoledne vyjeli k požáru obchodu v centru Benešova, vyhlásili čtvrtý, tedy nejvyšší stupeň poplachu. Záchranáři ošetřili dvě ženy, které se nadýchaly zplodin, a jednoho lehce zraněného hasiče. Jednoho člověka hasiči z budovy evakuovali po žebříku. Před 22:00 pak hasiči dostali požár pod kontrolu. Zásah ale potrvá celou noc, uvedli na svém Twitteru. Škoda ani příčina zatím stále nebyly určeny, sdělila mluvčí krajských hasičů Dagmar Zemanová. Na místo přijel též statik. Chemická laboratoř nenaměřila škodlivé zplodiny, i tak by lidé nyní neměli větrat.

Událost byla hlášena před 16:15 v obchodě s oblečením nad prodejnou Billa. „Záchranná služba ošetřila dvě ženy, ponechala je na místě. Lehce zraněn byl i jeden hasič,“ uvedla Zemanová. Podle mluvčí krajské záchranné služby Moniky Novákové měl povrchové popálení ruky.

Hasiči nejdříve vyhlásili třetí stupeň poplachu, později ho zvýšili na čtvrtý. Požár likvidují pomocí výškové techniky z jedné strany budovy. Uvnitř podle Zemanové zatím nezasahují. Celá budova je podle ní zakouřená, hasiči museli vypnout přívody plynu a elektřiny.

K požáru přijela také chemická laboratoř z Kamenice, žádné unikající zplodiny ale na místě nenaměřila. Zemanová uvedla, že zásah hasičů bude na místě probíhat celou noc.

„Zasahuje tady celkem 28 jednotek hasičů. Ti mohou v tuto chvíli hasit pouze zvenku, dovnitř se kvůli vysokému žáru nedostanou. Uvnitř padají také stropy, přesto ale speciální tým ve speciálních oblecích šel vnitřek prozkoumat, aby mohl potvrdit, že uvnitř nikdo nezůstal,“ řekla ve 20:15 redaktorka ČT Karolína Nová.