Státní zástupce obžaloval řidiče autobusu, který ve Slaném přejel chlapce

Státní zástupce obžaloval řidiče autobusu, který loni ve Slaném najel na nástupní ostrůvek autobusového nádraží, kde stáli lidé. Při nehodě zahynul sedmiletý chlapec. Policisté navrhli řidiče obžalovat z usmrcení z nedbalosti. Případem se bude zabývat kladenský okresní soud. České televizi informaci sdělil státní zástupce Ondřej Němec z Okresního státního zastupitelství v Kladně.

„Obžaloba byla podána k Okresnímu soudu v Kladně pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ uvedl státní zástupce. Řidiči za usmrcení z nedbalosti hrozí jeden rok až šest let vězení.

Autobus havaroval loni 9. června po poledni na autobusovém nádraží v centru Slaného. Řidič při nehodě najel na autobusový ostrůvek, kde stáli lidé. Havárii nepřežil chlapec, další tři lidé byli zraněni.

Policie si nechala vypracovat znalecké posudky, které potvrdily, že autobus neměl technickou závadu. „Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy autobusu svým schopnostem a vlastnostem vozidla a při zatáčení vlevo mezi ostrůvky zastávek nezvládl řízení,“ uvedla již dříve mluvčí středočeské policie Michaela Nováková.