Z vraždy na faře v Chudobíně policie obvinila dvaadvacetiletého muže

Z vraždy na faře v Chudobíně na Olomoucku byl obviněn dvaadvacetiletý muž. Informovali o tom v úterý olomoučtí kriminalisté. Tělo šestadvacetiletého muže bylo nalezeno minulý týden a pitva potvrdila, že zemřel násilnou smrtí. Obviněný mladík nebyl v minulosti trestán, hrozí mu osmnáct let vězení.

Mrtvý byl nalezen minulý týden v pondělí na faře v Chudobíně. Jde o objekt, který církev už delší dobu neužívala. Policie okamžitě nařídila pitvu a její výsledky potvrdily, že oběť zemřela násilnou smrtí.

„Během velmi krátké doby jsme zajistili dostatek stop, abychom mohli ustanovit konkrétního podezřelého. Státní zástupce nám dal souhlas k jeho zadržení, což jsme provedli v pondělí v brzkých ranních hodinách. Šlo o dvaadvacetiletého muže, který byl obviněn z vraždy,“ uvedl krajský policejní náměstek Radovan Vojta.

Policistům ztěžovalo zpočátku práci, že podezřelý muž nebyl dosud trestán. „K příčině úmrtí se nebudeme vyjadřovat. Oběť napadl surovým způsobem, motiv zjišťujeme. Pachatel byl netrestaný a po trestném činu zakrýval stopy,“ doplnil náměstek. Naznačil, že oba se znali. Jednou z vyšetřovacích verzí je podle Vojty i otázka případné drogové trestné činnosti.

Vražda v Chudobíně je podle policie první letošní vraždou v Olomouckém kraji. Loni jich policisté v regionu vyšetřovali jedenáct, v roce 2017 osm. Mezi pachateli byli podle olomouckých kriminalistů i tři mladiství. Všechny loňské případy se policistům podařilo objasnit.