Kolony a zdržení. Dopravu v Brně od rána komplikuje uzavírka mostu v Žabovřeské ulici

S kolonami a jen pomalým popojížděním musejí počítat řidiči, kteří se od rána pohybují v okolí mimoúrovňové křižovatky Kníničská v Brně a na objízdných trasách. Nejhorší je situace na Žabovřeské při sjezdu na Kníničskou a v Jundrovské ulici kolem komínské vozovny směrem ke kruhovému objezdu. Velmi silný provoz je také v ulici Hlavní směrem k témuž kruhovému objezdu.

Kvůli opravě mostu v Brně není možné od soboty sjet z Kníničské ulice směrem do Královopolských tunelů, objížďka je přes Komín a Žabovřesky. V opačném směru nelze jet od Pisárek na Kníničskou do Bystrce. Objížďka je po Velkém městském okruhu až na kruhový objezd v Králově Poli a zpět s napojením na Kníničskou v opačném směru. Intenzitu dopravy mohou řidičí sledovat například na webu www.doprava-brno.cz.

„Během dopoledne se situace uklidnila, ovšem odpoledne lze očekávat komplikace znovu. Stejně jako v následujících dnech,“ řekl mluvčí brněnských policistů Bohumil Malášek. Opravy potrvají až do konce letních prázdnin.

Po osmé hodině ráno už hlásil zpoždění i dopravní podnik. Podle Twitteru dopravního podniku mají zpoždění deset až dvacet minut trolejbusové linky 30 a 36 a autobusové linky 67 a 84 ve směru od Komína do Žabovřesk.

Oprava mostu je součástí další etapy výstavby Velkého městského okruhu Brno. Ta má odstranit nechvalně proslulý „špunt“ v Žabovřeské ulici. Čtyřproudá silnice se tam sbíhá do dvou pruhů a zejména v ranní a odpolední špičce se zde řidiči potýkají s dlouhými kolonami.

Kudy vedou objízdné trasy (zdroj: ČT24)