Festival Beats for Love zahájil rapper Kali. Na řadu přijdou i neslyšící tanečníci

Festival Beats for Love odstartoval (zdroj: ČT24)

Koncertem slovenského rappera Kaliho začal ve středu v Ostravě program hlavní scény festivalu taneční hudby Beats for Love. Festival potrvá do 7. července. Jde o jednu z největších akcí svého druhu ve střední Evropě. Loni přehlídku navštívilo okolo 40 000 lidí.

Podobná čísla podle pořadatele akce Kamila Rudolfa se očekávají i letos. Kromě světových hvězd taneční hudby, jako je dýdžejské duo z Velké Británie Sigma nebo americký producent a dýdžej Roger Sanchez, vystoupí letos na festivalu Beats for Love i neslyšící tanečníci a nevidomý zpěvák.

„Beats for Love letos do Ostravy přiveze držitele Grammy a dalších světových hudebních ocenění, kteří mají na kontě stovky milionů zhlédnutí na YouTube. Hudbu doplní charitativní aktivity a podpora talentů z regionu. Prostor dostanou neslyšící tanečníci, studenti umění či nevidomý zpěvák,“ řekl Rudolf.

Místo zvuků vnímají vibrace

Podle něj půjde o neobvyklý hudební projekt, protože sluchově postižení tanečníci vnímají jednotlivé styly hudby prostřednictvím měnících se vibrací. Nevidomý zpěvák doprovodí DJ živým zpěvem.

Příležitost dají pořadatelé také studentům umění. Vybraní studenti se mohou s týmem grafiků podílet na ztvárnění značky festivalu pro příští rok a nasbírat tak cenné zkušenosti z praxe ještě při studiu.

Na Beats for Love se letos do Ostravy podle Rudolfa chystá více než 400 interpretů z celého světa, kteří zahrají na 13 pódiích. Mezi největší hvězdy letošního ročníku festivalu patří Alan Walker z Norska, jehož hit Faded má na YouTube 1,7 miliardy zhlédnutí, DJ duo z Velké Británie Sigma nebo držitel Grammy ze Spojených států Roger Sanchez.