MfD: Miliony za byty měl od lidí inkasovat bývalý starosta Rojetína na Brněnsku

Mužem zadrženým kvůli podvodu s byty je podle regionálního vydání deníku Mladá fronta Dnes bývalý starosta Rojetína na Brněnsku Pavel Hubálek (Nezávislí pro Rojetín). Muže zadržela policie 18. června a viní ho z podvodu. Škoda se může vyšplhat do desítek milionů korun. Bývalý starosta už je ve vazbě, hrozí mu až deset let vězení.

Policie ve čtvrtek novinářům sdělila, že obvinila z podvodu Pavla H., který údajně nabízel zprostředkování koupě městského bytu v Brně. Podle deníku Mladá fronta Dnes je ve vazbě bývalý starosta Rojetína na Brněnsku Pavel Hubálek.

Podle kriminalistů muž používal padělaná razítka katastrálního úřadu, notáře, města Brna, městské části Brno-střed a firmy, která spravuje obecní byty. Zájemcům předával falešná potvrzení a smlouvy na hlavičkovém papíře magistrátu s padělaným podpisem primátora Petra Vokřála (ANO). Za ty měl dostávat peníze.

Z podvodu, který se týkal bytů, byl obviněn i v minulosti

Čtyřicetiletý Hubálek čelí obvinění z podvodu podruhé během čtyř let. V dubnu 2014, kdy současně pracoval na odboru zdravotnictví Krajského úřadu Jihomoravského kraje, se dostal do vazby kvůli rozdělování městských bytů azylantům. Policie nakonec případ odložila.

Pavel Hubálek  je stále zastupitelem v Rojetíně. „Na poslední schůzi se ale objevil v dubnu 2015, kdy složil funkci starosty, protože byl v té době stíhaný kvůli prvním podvodům s byty. Jestli bude znovu kandidovat, není jasné. Za funkci zastupitele žádnou odměnu nepobírá,“ řekl MfD nynější starosta Rojetína Martin Minář (STAN).