Rekonstrukce koupaliště v Krnově v červnu neskončí. Stavbu zpomaluje podzemní voda

Rekonstrukce koupaliště v Krnově na Bruntálsku v červnu, jak se původně plánovalo, neskončí. Práce se minimálně o dva týdny protáhnou. Bazény by se měly začít napouštět v polovině července.

Zpoždění prací zavinily problémy s příliš vysokou hladinou podzemní vody, kterou stavbaři museli složitě odčerpávat, sdělila mluvčí města Dita Círová. Renovace areálu, jenž byl postaven v roce 1934, stála 36 milionů korun.

„Oprava se blíží ke konci,“ uvedla mluvčí. Původní termín dokončení stavby je ale podle ní nereálný a z konce června se posouvá na polovinu července. 

Odčerpávání vody a umělé snižování hladiny podpovrchové vody probíhalo bezmála tři měsíce, což zapříčinilo změnu harmonogramu navazujících prací.
Klára Hazuchová
vedoucí odboru veřejných zakázek

Na příliš vysokou hladinu podzemní vody narazili stavbaři při kopání základů pro akumulační jímku na dešťovou vodu. Město na vyřešení situace přizvalo odborníka a hledalo řešení. Nakonec volba padla na vybudování odvodňovacího objektu, který doplní vrty s ponornými čerpadly.

Rekonstrukce koupaliště zahrnovala úpravy venkovních bazénových van, které budou opraveny a překryty speciální fólií, opravu strojovny bazénové technologie a vybudování nových akumulačních jímek. Dětský bazén je zcela nový. Po rekonstrukci budou mít bazény kapacitu 505 lidí a areál pojme až 1767 návštěvníků denně.