V Jihlavě zavraždil muž svou matku a bratra. K činu se přiznal

Podle policie v Jihlavě pětadvacetiletý muž nožem zabil svou třiapadesátiletou matku a o tři roky staršího bratra. Napadl je v noci z úterý na středu v jejich bytě ve Srázné ulici. Na těla obětí pak v sobotu upozornil a k činu se přiznal. Hrozí mu vězení až na 20 let, případně i výjimečný trest.

Mladý muž podle policie čin naplánoval a důvodem mohly být rodinné spory. „Motiv nám uvedl, já ho nechci v tuto chvíli přesně specifikovat. Bude to jedním z hlavních předmětů dalšího vyšetřování,“ uvedl kriminalista Pavel Kubiš. 

Podle prvních zjištění kriminalistů zavražděný bratr asi trpěl duševní poruchou. „Byl doma, matka se o něj starala, i to by se mohlo brát jako jeden z důvodů,“ dodal Kubiš. Podezřelý muž se k vraždám opětovně přiznal a policii vydal i vražednou zbraň a oblečení, které měl v osudnou noc na sobě. V pondělí kolem poledne byl muž eskortován do vazební věznice v Brně.

Po vraždě odjel do Brna

Od bytu v panelovém domě, kde žila jeho matka s bratrem, měl klíče. V noci, kdy podle policie vraždil, si do něj přinesl kuchyňský nůž s dlouhou čepelí. „Matku napadl a usmrtil, následně přešel do vedlejšího pokoje, kde usmrtil i svého bratra,“ popsal Kubiš. V bytě podle něj pachatel vše naaranžoval tak, aby to vypadalo na loupežné přepadení a odnesl si hotovost. Pak se vrátil zpět do Brna, kde žil, ale do Jihlavy se pravidelně vracel.

Muž zatím nebyl trestán. Kriminalisté ho obvinili ze zločinu vraždy spáchaného s předchozím rozmyslem a vzhledem k odcizené hotovosti také z úmyslu získat majetkový prospěch.