Newsroom ČT24 se vrací v nové, delší a ostřejší podobě

Po třech a půl letech vysílání přichází první díl Newsromu ČT24 po letní pauze s mnoha novinkami. Vůbec poprvé se bude pořad vysílat v HD rozlišení. K tomu se podařilo prodloužit stopáž o skoro pět minut na rovnou půlhodinu. Novou sezonu odstartuje dnes – 9. září – dvě minuty po 22. hodině.

Tvůrci také přidali několik nových prvků: v nových dílech se postupně objeví například rubrika Like, ve které bude Newsroom ČT24 oceňovat nejlepší mediální počiny týdne. Součástí bude také stručný přehled mediálních zpráv originálně ztvárněných pro instagramový profil pořadu.

„Jsme rádi, že nám dlouhodobě roste sledovanost a že si Newsroom ČT24 u diváků našel v neděli večer pravidelné místo. Je pro nás důležité celý pořad postupně osvěžovat novými nápady a třeba důraz na mediální dění na sociálních sítích považujeme v dnešní době za klíčový,“ říká dramaturg a moderátor Luboš Rosí.

I proto od září Newsroom ČT24 výrazně posiluje počet a kvalitu svých příspěvků nejen na Facebooku a Twitteru, ale nově právě i na síti Instagram. „Díky tomu vlastně vysíláme pro naše diváky nejen v neděli, ale doslova každý den. Přidejte si nás, sledujte nás třeba právě na vaší oblíbené sociální síti,“ dodává Rosí.

První díl pořadu po letní pauze se vysílá v neděli 9. září dvě minuty po 22. hodině. Kromě kauzy TV Barrandov, kde vysílání večerní zpravodajské relace Naše zprávy ustoupilo novému pořadu Jaromíra Soukupa, se redaktoři zaměřili i na další důležitá mediální témata – věnovat se budou třeba zjištění, že čtyři ze sedmi radních ČTK jsou v podezření z porušování zákona.

Připomenou také letní kauzu, která byla v médiích popisována jako „Porno na Vltavě“ – při natáčení se totiž reportéři Newsroomu ČT24 dostali k dosud nezveřejněnému internímu dokumentu, který dokazuje, že během celého letního problému šel před radními Českého rozhlasu razantně přímo proti svým lidem i generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Za to ho mnozí komentátoři kritizují – a to, že neměl pravdu, teď definitivně potvrdila i vysílací Rada, která celou kauzu smetla ze stolu se slovy, že „boj o svobodu slova byl vyhrán.“