V Česku se točí akční film Ballerina. Zabijáky v něm hrají de Armasová a Reeves

V ulicích pražského Starého Města se o víkendu točily scény amerického akčního thrilleru Ballerina. Snímek, v němž má hlavní roli herečka Ana de Armasová, vznikal v minulých dnech hlavně v okolí Národního divadla. V projektu, který se má dějově odehrávat ve světě představeném snímky o zabijákovi Johnu Wickovi, se má v menší úloze objevit i jeho představitel Keanu Reeves.

Podle informací první pražské městské části filmaři využívají interiér Desfourského paláce, náplavku před kobkou u Jiráskova mostu či Masarykovo nádraží, kde se už točilo, stejně jako třeba v podpalubí (A)VOID Floating Gallery, kde měl svoje scény Keanu Reeves. Ten podle informací některých médií Česko již opustil. Produkce také zavítala do Kouřimi, kde se uměle zasněžovaly ulice, nebo do historické továrny v Semilech.

Štáb filmu, který stojí na postavě speciálně trénované baletky se zabijáckými instinkty v podání de Armasové, v prvních prosincových dnech zamíří v Praze do okolí Florence. Těsně před vánočními svátky se má točit na piazzettě Národního divadla, na konci ledna potom v Dlouhé ulici mezi Rybnou a Masnou či v okolí Haštalského náměstí a také na Nové scéně Národního divadla. Castingové agentury v Česku pro projekt již hledaly profesionální baletky.

O ději připravovaného snímku, který režíruje Len Wiseman, toho není mnoho známo, zatím ani nebylo odhaleno, zda budou zdejší reálie představovat Česko či nikoliv. K obsazení se však nedávno připojili další představitelé postav známých ze série o Johnu Wickovi jako Ian McShane a Anjelica Hustonová.

Vrána i Nosferatu

Podle některých filmových webů by Ballerina mohla připomínat snímky jako Rudá volavka, Anna nebo Atomic Blonde. Za scénářem stojí mimo jiné nedávná oscarová vítězka Emerald Fennellová, která sošku získala za Nadějnou mladou ženu. De Armasová se zase objevila ve filmech jako Není čas zemřít, Na nože nebo naposledy v Blondýnce, kde ztvárnila herečku Marilyn Monroe. V Česku také loni točila akční thriller The Gray Man.

Servisní produkci pro film Ballerina zajišťuje společnost Czech Anglo Productions, která se nedávno podílela i na výrobě remaku filmu Vrána, jenž se deset týdnů natáčel v tuzemsku. Hlavní roli si v něm zahrál Bill Skarsgard, který se má do Česka vrátit v únoru, kdy podle informací ČT24 začne natáčení nové verze slavného hororu Nosferatu. V tomto ztvárnění od režiséra Roberta Eggerse se ještě objeví Lily-Rose Deppová.