Svatba z rozumu slibuje vypjaté emoce. Seriál První republika pokračuje třetí řadou

Seriál První republika už natáčí třetí řadu (zdroj: ČT24)

Začalo natáčení už třetí řady historického televizního seriálu České televize První republika. Zásadní změnou je přeobsazení jedné z hlavních postav. Irenu, kterou předtím hrála Anna Fialová, nově přebírá slovenská herečka Katarína Šafaříková. Tvůrci slibují, že třetí řada bude plná vypjatých emocionálních vztahů.

Premiérová řada První republiky se na obrazovky dostala už v roce 2014, druhá série se pak vysílala loni na podzim. V současnosti začíná vznikat třetí řada. „Do děje hodně zasáhne Lippi, manžel Ireny. Vejde do konfliktu s rodinou Valentů, zejména s Jaroslavem, což vlastně začínalo už v druhé sérii,“ prozradil režisér Biser Arichtev. 

Zápas o lásku a důvěru

Tvrdého obchodníka z významné německé rodiny Hanse von Lippiho hraje Stanislav Majer. Jeho postava nastoupila už ve druhé sérii, teď se ale posunula mezi hlavní figury. Pozornost tvůrců se zaměří hlavně na jeho manželství s Irenou Valentovou. „Ten sňatek byl takový z rozumu, takže třetí série je pro mne hodně o tom, jak získat její důvěru a její lásku, ale moc mi to nejde,“ říká Stanislav Majer.

Irenu, kterou dříve hrála Anna Fialová, přeobsadila slovenská herečka Katarína Šafaříková. „Nemůžu kopírovat něčí gesta nebo způsob hraní, protože jsme každý jedinečný a tím pádem máme každý svoje výrazy. A nebylo by to dobré, kdybych se snažila napasovat do něčeho, co nejsem já,“ uvažuje Katarína Šafaříková o své nelehké úloze.

„Oproti druhé sérii, která byla trošičku chladnější, protože byla hodně o vztazích, které se týkaly firmy, tak tahle ta bude více o těch osobních vztazích, bude daleko vypjatější,“ plánuje režisér Arichtev.

Seriál vypráví košatý příběh rodiny Valentových, který se odehrává na pozadí politických a společenských událostí první republiky. Milostné vztahy seriálových hrdinů jsou propleteny s peripetiemi tehdejší doby a připomínají tak důležité momenty české historie.

Natáčení třetí řady seriálu První republika potrvá do poloviny června, datum premiéry zatím není známo.