Bůh je všemohoucí, potvrdí třetí řada seriálu Labyrint

Jiří Strach začal v Brně natáčet třetí řadu Labyrintu (zdroj: ČT24)

Třetí řadu divácky úspěšného kriminálního seriálu Labyrint natáčí na jižní Moravě režisér Jiří Strach. Sedmidílná mysteriózní detektivka vzniká opět v produkci brněnského studia České televize. Na obrazovky se v ní v hlavní roli vyšetřovatele vrátí Jiří Langmajer.

Třetí řada začala vznikat v tišnovské nemocnici, která se ale pro potřeby seriálu stala psychiatrickou léčebnou v Medlánkách. Z Tišnova se vydá štáb během sedmasedmdesáti natáčecích dní i na desítky dalších míst. Převážně v okolí Brna, čekají ho ale i lokality mimo jižní Moravu. „Natáčet budeme i v Pardubickém kraji a v Rakousku. Ze všech třech sérií máme v této nejvíc cestování,“ doplnila kreativní producentka Jiřina Budíková.

Třetí příběh je o tom, jak člověk vyzve Pána Boha na souboj, ale ten souboj není schopen vyhrát, protože Bůh je všemohoucí.
Jiří Strach
režisér

Jaký případ se v těchto lokacích bude řešit, tvůrci prozrazovat příliš nechtějí. Známější je herecké obsazení. Brněnskou kriminálku stále vede Miroslav Donutil, větší prostor dostane psycholožka v podání Lenky Vlasákové, která se mihla i v první řadě.

Chybět nebude samozřejmě major Remeš. Hraje ho opět Jiří Langmajer. „Asi tři čtvrtě roku jsem měl knír, ten jsem oholil, zkrátil jsem si vlasy, prostě jsem se připravil na to, že zase budu dělat normálního chlapa,“ prozradil o přípravách na třetí návrat do role kriminalisty. „Zraju jako sýr, jako dobrý camembert, takže lidé se mají na co těšit,“ přislíbil.

Veronika Žilková při natáčení Labyrintu III
Zdroj: Václav Šálek/ČTK

„Do nového příběhu museli být samozřejmě obsazeni i noví herci, zmíním například Veroniku Žilkovou, Vladimíra Kratinu nebo Veroniku Freimanovou,“ doplnil další herecká jména režisér Jiří Strach.

Natáčení třetí řady seriálu Labyrint potrvá do února příštího roku. První díl uvidí diváci až na podzim, kdy přesně, ale zatím není jasné.