Filmová upoutávka týdne: Denzel Washington se ocitá mezi ploty

Denzela Washingtona sice většina diváků zná z charakterních rolí, čas od času si ale zkusí i režii. Od posledního pokusu už uplynulo téměř deset let. Teď zřejmě našel silný námět. Natočil adaptaci divadelní hry oceněné Pulitzerovou cenou Fences (Ploty) odehrávající se v padesátých letech minulého století. Zároveň ztvárnil jednu z hlavních rolí, tvrdě pracujícího otce, který bojuje s rasovou situací v Americe a s nutností uživit rodinu.

Ceněná předloha by mohla film Fences v případě úspěchu u kritiků nasměrovat k ocenění této adaptace. Pro Denzela Washingtona by to ale nebylo poprvé. Za svoji kariéru už obdržel hned dva herecké Oscary.

Prvního už v roce 1990 za vedlejší úlohu ve filmu Glory, který režíroval Edward Zwick, a o dvanáct let později si už odnesl cenu za nejlepší hlavní herecký výkon, a to ve snímku Training Day.

Ten natočil Antoine Fuqua, s níž spolupracoval opakovaně, i když až po mnoha letech. V roce 2014 spolu připravili akční krimi thriller Equalizer a letos oživili filmovou klasiku Sedm statečných.

Co ještě stojí za pozornost z budoucích filmů

Jeden Marťan se snažil vrátit zpátky na Zem loni, to měl tvář Matta Damona, druhý se na to teprve chystá. Asa Butterfield, který aktuálně v kinech objevuje kouzlo Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti, se ve filmu The Space Between Us na Marsu narodil a teď by se chtěl podívat na Zemi, najít otce a možná se sblížit s dívkou, se kterou komunikoval po síti.