U Kralup nad Vltavou vykolejil nákladní vlak, omezení se týká desítek spojů

U Kralup nad Vltavou vykolejil nákladní vlak (zdroj: ČT24)

Ve středu brzy ráno vykolejil u Kralup nad Vltavou nákladní vlak, mimo trať skončily tři vozy. Při nehodě se nikdo nezranil, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na trati je zastaven a omezení se týká desítek spojů, včetně mezinárodních, uvedly na svém webu České dráhy (ČD).

Nehoda se stala krátce před 05:00 v úseku mezi Kralupy – Libčice nad Vltavou. Podle Českých drah šlo o jiného dopravce. „Vlak vykolejil v prostoru výhybky. Škoda na vlaku dosáhla tří milionů korun, na trati zhruba jeden milion korun,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle mluvčí Správy železnic Radky Pistoriusové bude přesný rozsah poškození trati možné přesně určit až po ukončení vyšetřování a odstranění vykolejených vozů. „V tuto chvíli můžeme říci, že není poškozené trakční vedení,“ řekla Pistoriusová.

Příčiny a okolnosti nehody na místě zjišťovala Drážní inspekce celé odpoledne. Po jeho skončení začalo odklízení vagonů. 

V úseku Praha-Holešovice – Kralupy nad Vltavou funguje náhradní autobusová doprava, ovšem v omezeném počtu autobusů. Cestující mohou také využít linku Pražské integrované dopravy číslo 370.

Podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy potrvá omezení zřejmě do čtvrtečních brzkých ranních hodin. „Je předpoklad, že ještě v noci, odhadem kolem půlnoci, začne oprava trati,“ popsal Gavenda. Podle předběžných informací Českých drah by provoz po jedné koleji mohl být obnoven kolem 4:00 hodin.