V Přerově bude senátní mandát v druhém kole obhajovat Seitlová proti Vránovi

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Přerov postoupila dosavadní senátorka Jitka Seitlová (KDU-ČSL) a Petr Vrána (ANO). Seitlová získala 26,81 procenta hlasů, druhý Vrána dostal 20,65 procenta hlasů. Rozdíl mezi nimi činilo asi 2200 hlasů. Voleb se zúčastnilo 34,93 procenta voličů, o hlasy usilovalo 11 kandidátů.

Na třetím místě skončil Tomáš Kocourek (za ODS) s 12,75 procenta hlasů. Čtvrtý v pořadí je Pavel Ondrůj (za Piráty) s 8,80 procenta hlasů. Pátou příčku obsadil Dan Chromec (SPD), volilo ho 7,74 procenta lidí.

On-line přenos

Krajské a senátní volby 2020

  • 23:28

    Lidé v Řevnicích u Prahy se v referendu vyslovili proti využití bývalého průmyslového areálu pro další výstavbu. Zároveň souhlasili s vymezením ploch pro zeleň v oblasti Na Vrážce. Referendum je platné, část týkající se průmyslového areálu však není závazná.

  • 23:26

    Nejvíce zastupitelských mandátů ztratily v letošních krajských volbách ČSSD (ztráta 88 zastupitelů) a KSČM (73). Naopak Piráti jich získali asi 20krát více než před čtyřmi lety, a to 99. Skoro dvojnásobný počet zastupitelských křesel, konkrétně 35, bude mít v krajích hnutí SPD.

  • 23:04

    První kolo senátních voleb vyhráli Starostové. Jejich kandidáti postoupili v deseti z 27 obvodů a jeden mandát obhájili už v úvodním kole. Kandidáti navržení ODS uspěli v deseti obvodech, ANO v devíti, KDU-ČSL v sedmi. Adepti navržení ČSSD, která obhajovala deset křesel, se prosadili ve třech obvodech.

Šestý je bývalý ministr dopravy Antonín Prachař (nezávislý) se 7,09 procenta. Sedmý Jiří Kudláček (ODA, za Trikolóru) dostal 5,76 procenta hlasů. Na osmém místě skončil Miroslav Raindl (KSČM) s 5,17 procenta hlasů. Devátý skončil bývalý primátor Jiří Lajtoch (ČSSD) se 3,20 procenta.

V roce 2014 zvítězila Seitlová, která tehdy kandidovala za Zelené, se ziskem 54,26 procenta hlasů. Druhý skončil Prachař, tehdy za ANO. Voleb se zúčastnilo pět kandidátů.