Polský aktivista, který sleduje pedofily, přistihl kněze z Česka. Ten pedofilii odmítá, přiznal, že chtěl sex s mužem

Polská policie vyslýchala českého katolického kněze kvůli schůzce s nezletilým, kterou si domluvil na internetu. Ve skutečnosti to byla past: komunikoval s figurantem. Dohodli si schůzku v katovickém hotelu, na místo dorazila policie, kterou upozornil polský aktivista dlouhodobě monitorující sítě pedofilů. Duchovní rezignoval na své funkce v církvi, podezření z pedofilie však odmítl.

Video z hotelového setkání zveřejnil polský aktivista, jenž na připravované setkání kněze z Moravskoslezského kraje s „volavkou“ upozornil policii. Mladíkovi ještě nebylo patnáct let.

Duchovní se přiznal k úmyslu mít sex s mužem, podle webu Seznam Zprávy však odmítl podezření z pedofilie. Že by se pohyboval v okruhu pedofilů, jsou podle něj „lži, pro které nikdo nemůže mít žádné důkazy“. „Byl jsem chycen do pasti. Celý způsob jejich jednání byl pod hrubým nátlakem a zastrašováním,“ sdělil kněz moravskoslezské regionální televizi Polar.

„Sám si je vědom toho, že jednal v rozporu se svými kněžskými závazky, omlouvá se za pohoršení, které svým jednáním způsobil a sám rezignoval na všechny své funkce,“ řekl České televizi vedoucí tiskového oddělení Ostravsko-opavské diecéze Pavel Siuda.

Dodal, že biskup postavil jmenovaného „s okamžitou platností mimo službu až do konečného vyšetření záležitosti“.