Na Benešovsku začala oprava hlavního tahu I/3, řidiči musí po objížďce kolem Čapího hnízda

Na hlavním silničním tahu I/3 z Prahy na Tábor začala rekonstrukce více než šestikilometrového úseku mezi Bystřicí a Tožicemi na Benešovsku. Práce potrvají do konce června, řidiči musejí až do konce dubna počítat s dopravním omezením a objížďkami.

V předchozích dvou dnech dělníci rozmístili na silnici značení a připravili objízdné trasy. Samotné stavební práce začaly ve středu. V úseku kompletně opraví povrch vozovky i odvodnění a vymění dopravní značení. Rekonstrukce má stát 133 milionů korun.

Práce potrvají zhruba tři měsíce. V prvních 42 dnech bude provoz ve směru na jih bez většího omezení, ve směru na Benešov a Prahu pojedou řidiči po objížďce. Vozy do 3,5 tuny a do výšky 3,5 metru odbočí za Olbramovicemi k Farmě Čapí hnízdo a dále pojedou přes Tomice II, Ouběnice, Jinošice a Líšno. U Bystřice se pak napojí na hlavní tah.

Vozy těžší než 3,5 tuny nebo vyšší přes 3,5 metru budou muset úsek objet mnohem delší trasou. Ještě před Olbramovicemi odbočí na silnici I/18 a pojedou směrem na Sedlčany a dálnici D4.

Dopravní omezení na silnici I/3
Zdroj: ŘSD

„Jsme si plně vědomi toho, že stavební práce na vytížené komunikaci I/3 mohou vést k dopravním komplikacím, ale zvolená dopravní opatření s využitím objízdných tras umožní práce provést v krátkém čase. Pokud by byla zvolena kyvadlová doprava, práce by probíhaly výrazně delší dobu,“ uvedla mluvčí stavební firmy Eurovia CS Iveta Štočková.

Začátkem května má omezení skončit a auta se vrátí na hlavní silnici, dokončovací práce už budou probíhat za obousměrného provozu, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic.