Padlo obvinění za napadení číšníka v Praze. Týká se pěti ze sedmi zadržených Nizozemců

Události: Obvinění turistů za napadení číšníka (zdroj: ČT24)

Policisté obvinili pět ze sedmi Nizozemců zadržených pro podezření z napadení číšníka v Praze. Dva z obviněných chtějí policisté poslat do vazby. Skupina v sobotu surově napadla číšníka kvůli tomu, že jim zakázal konzumovat v restauraci vlastní alkohol. Zraněný musel ve velmi vážném stavu do nemocnice a podstoupil operaci hlavy. Policie zadržela muže na letišti, kde si jich všimla cestující.

Kriminalisté muže vyslechli za přítomnosti překladatele. Potom zahájili trestní stíhání dvou z podezřelých pro těžké ublížení na zdraví a podali podnět k jejich umístění do vazby. Další tři muži jsou stíháni pro výtržnictví. Za trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí pachatelům v případě odsouzení až deset let vězení.

Policisté zadrželi skupinu cizinců, kteří o víkendu surově napadli číšníka v centru Prahy
Zdroj: ČT

Poslední dva ze sedmi zadržených Nizozemců byli propuštěni na svobodu. „Bylo vyhodnoceno, že se do konfliktu nezapojili, snažili se ho spíše uklidnit,“ uvedl policejní mluvčí.

Policisté v neděli zveřejnili fotografie všech sedmi podezřelých i video z napadení. V pondělí vpodvečer zadrželi muže v odletové hale ruzyňského letiště. K dopadení podezřelých výrazně přispěla všímavá cestující, která muže poznala na základě informací v médiích.

Číšník se v sobotu s muži dostal do konfliktu poté, co je upozornil na to, že nemohou na zahrádce restaurace konzumovat donesený alkohol. Skupina podle kriminalistů zaútočila na personál restaurace. Jednoho číšníka muži povalili na zem, kde ho začali mlátit pěstmi a kopat do něj. Číšník zůstal bezvládně ležet na zemi a muži z místa utekli. Napadený skončil ve velmi vážném stavu na jednotce intenzivní péče a podstoupil operaci hlavy.

Záznam útoku, zdroj: Policie ČR (zdroj: ČT24)