Podezřelý z vraždy německého politika je vyšetřován i kvůli pokusu o zabití migranta

Muž podezřelý z vraždy přednosty okresního úřadu v Kasselu Waltera Lübckeho podle vyšetřovatelů v roce 2016 možná zaútočil nožem na iráckého žadatele o azyl a zranil ho. Vyšetřování podezřelého Stephana E. tak bylo rozšířeno o tři a půl roku starý případ, který byl dosud veden jako nevyřešený.

Pětačtyřicetiletý Stephan E. je nyní nově vyšetřován kvůli pokusu o zabití, kterého se – dle kriminalistů – údajně dopustil na 22letém žadateli o azyl 6. ledna 2016. Na Iráčana tehdy poblíž uprchlického zařízení v hesenském Lohfeldenu zezadu zaútočil muž na kole. Oběť utrpěla řeznou ránu na pravém rameni. Pachatel ujel.

Statní zastupitelství nyní informovalo, že existují indicie, že čin spáchal Stephan E. Zatím jde o prvotní podezření, další informace zastupitelství nezveřejnilo. 

Ve čtvrtek byl na žádost státního zastupitelství prohledán byt Stephana E. v Kasselu a byl zajištěn možný důkazní materiál.

Pravicový extremista Stephan E. čelí obvinění, že v červnu střelou do hlavy zabil Waltera Lübckeho, který byl členem Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové. Generální spolkový prokurátor předpokládá, že motivem vraždy byl Lübckeho vstřícný přístup k migrantům. Stephan E. se nejdřív k činu přiznal, ale později přiznání opět odvolal.