BPI k tématu Společnost a kvalita života

Naše země musí stát na principech: Demokracie, Odpovědnosti, Morálka, Odvaha a Vlastenectví. Chceme vytvořit pro naše občany skutečný DOMOV

Domov, to je především místo, kde žijeme a kam se chceme vracet. Podporujeme trend vlastního bydlení i proto, že výše nájmu je dnes srovnatelná s výší spláceného úvěru na vlastní bydlení. Umožníme odpočet z daní z dlužné částky za každé nově narozené dítě. Sociální bydlení nesmí být prioritně pro vyloučené skupiny, ale především pro mladá začínající manželství a pro seniory, zvláště pro osamělé, kteří nemohou dále platit velký byt. Nebudeme vytvářet sociální ghetta.

Stát musí podporovat tradiční rodinu. Odmítáme veřejnou propagaci netradičních vztahů, často podporovanou i ze státních peněz. Mezigenerační solidarita je hodnota, kterou musíme vštěpovat našim dětem a výrazně ji podporovat. Naši senioři jsou pro nás zdrojem lásky, informací, jejich práce byla základem prosperity našeho státu. Jsou pro nás obohacením, ne přítěží.

Chceme udržet náš způsob života i pro naše děti a vnuky. Nechceme je dostat do područí muslimské ideologie, jak to dnes pozorujeme v řadě evropských zemí.

Mach, Nováček, Adámek, Šedivý a Sehnal o protikuřáckém zákonu (zdroj: ČT24)