ANO k tématu Doprava a dopravní infrastruktura

Do konce roku 2025 uvedeme do provozu 294 km nových dálnic. Budeme pokračovat ve výstavbě klíčových obchvatů. Připravíme megaprojekt vysokorychlostních tratí.

Máme naplánovanou stavbu téměř 300 km nových dálnic.

Do roku 2025 dokončíme stavbu pražského okruhu D0 511, další tři úseky v severní části budou v pokročilém stavu přípravy.

Do roku 2024 transformujeme státní příspěvkovou organizaci Ředitelství silnic a dálnic na moderní státní podnik, který bude efektivně spravovat dálnice a silnice I. třídy.

Vysokorychlostní tratě nebudou fikcí, ale realitou. Tento obří projekt připravíme. První úseky se začnou stavět už mezi lety 2025 až 2026.

Budeme pokračovat v modernizacích zázemí staničních budov, min. 50 ročně, aby byly reprezentativními a praktickými vstupy do obcí a měst.

Zasadíme se o modernizaci příměstských a regionálních tratí, aby umožnily kvalitní a spolehlivé zapojení železnice do regionálních integrovaných systémů dopravy.

Do roku 2023 zajistíme modernizaci 500 železničních přejezdů.

Ministerstvo dopravy bude plně digitalizovaným úřadem, po jízdenkách a e-známkách budeme pokračovat v projektech typu registrace vozidel, žádosti o řidičské, lodní či pilotní průkazy.