VZP dala miliony pozůstalým po muži, kterého zabila římsa

Pojišťovna VZP darovala miliony korun pozůstalým po muži, kterého v létě zabilo zřícení kusu římsy z její budovy v centru Prahy. Uvedl to server Novinky.cz s odkazem na předsedu představenstva pojišťovny Roberta Kareše. Přesnou částku daru, který rodina dostala před vyřešením případu policií, nechtěl s ohledem na ochranu osobnosti uvést.

Pojišťovna podle Kareše darovala pozůstalým „částku v řádech milionů“, protože zatím ještě není vyřízeno odškodnění. „S manželkou zemřelého osobně komunikuji a pevně doufám, že dar jí poskytne prostředky do doby, než se vše definitivně vyřeší,“ uvedl Kareš.

Tragédie se stala v Lazarské ulici 8. srpna, kdy při prudkém dešti a silném větru spadla z domu, ve kterém sídlí dceřiná společnost Všeobecné zdravotní pojišťovny – Pojišťovna VZP (PVZP), část římsy na tramvajovou zastávku. Kus římsy tam zasáhl šestačtyřicetiletého cizince, který i přes okamžitou pomoc svědků a přivolaných zdravotníků na místě zemřel.

Policie podle dřívějších informací případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Pojišťovna VZP po nehodě uvedla, že budova byla nově zrekonstruovaná a řádně udržovaná. Podle Kareše obě strany v současné době usilují o dohodu a soudní spor není pravděpodobný.