Vlaky opět jezdí po hlavní trati u Stráže nad Ohří, kde stromy potrhaly troleje

Provoz na dvoukolejné železniční trati u Stráže nad Ohří na Karlovarsku je obnoven. K částečnému obnovení provozu došlo po více než osmnácti hodinách kolem půlnoci, bez omezení vlaky začaly jezdit kolem sedmé hodiny ranní v sobotu, vyplývá z webu Českých drah. Stromy na této trati  v pátek ráno poškodily víc než sto metrů trakčního vedení, do jednoho z nich narazil vlak Českých drah. Nikomu se nic nestalo, škodu na trati Správa železnic odhadla na sedm milionů korun.

Omezení se týkalo hlavní trati mezi Chebem a Chomutovem v úseku mezi Stráží nad Ohří a Perštejnem na Chomutovsku. Osobní vlak do spadlého stromu narazil v pátek krátce po půl šesté ráno. Stromy u obce Okounov na Chomutovsku podle prvotních informací policie nejspíš spadly po poryvu větru, protože byly vyvrácené i s kořeny.

Poškozený je také motorový vůz RegioShark Českých drah. Jeho návrat na tratě bude trvat delší čas a oprava bude nákladná, uvedl dopravce, přesněji škodu nevyčíslil. „Poškozená je kabina, čelní sklo, automatické spřáhlo,“ popsal v pátek mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

V době zastaveného provozu jezdily mezi stanicemi Stráž nad Ohří a Perštejn náhradní autobusy. Rychlíky kvůli omezení nabíraly zpoždění v desítkách minut, podle jízdního řádu nejezdily osobní vlaky.

Srážka mezi Chebem a Tršnicemi se vyšetřuje

Provoz na stejné trati mezi Chebem a Chomutovem v noci na středu na zhruba sedm hodin zastavila nehoda, při níž mezi zastávkami Cheb a Tršnice narazily na železničním přejezdu osobní a spěšný vlak do osobního auta. Také tehdy se nikdo nezranil.

Chebští kriminalisté věc vyšetřují jako podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, uvedla ve čtvrtek policie na Twitteru. Padesátiletý řidič totiž s osobním vozem uvízl v kolejišti, auto se snažil vyprostit, ale věc nenahlásil na tísňovou linku 112.

Správně by přitom ten, kdo uvízl na železničním přejezdu, měl na linku zavolat číslo přejezdu, které je na zadní straně skříně závor nebo na zadní straně výstražného kříže, pokud tam závory nejsou. Informace o problému se tak dostanou k dopravcům.