V noci hrozí řidičům zdržení na dálnici D5. Budou krátké uzavírky, pak začne rekonstrukce

Řidiči musí počítat s krátkými nočními uzavírkami na dálnici D5 mezi Rudnou a Loděnicí, a to v obou směrech. Dělníci budou připravovat dopravní značení, kterým se bude řídit doprava od neděle. Následně začne rekonstrukce pětikilometrového úseku. Potrvá do podzimu, provoz bude zachován v každém směru ve dvou zúžených jízdních pruzích.

Dálnice D5 bude v noci na neděli opakovaně krátce uzavřena, nač se musí připravit řidiči, kteří pojedou například z Prahy do Berouna, Plzně nebo do Německa. Konkrétně avizovalo Ředitelství silnic a dálnic, že budou uzavírky mezi sobotní desátou hodinou večerní a nedělní šestou ranní.

Provoz na dálnici D5 byl omezen již v noci na sobotu, kdy byl uzavřen jeden jízdní pruh v každém směru, podobné to bude v noci na neděli ve chvílích, kdy nebude dálnice úplně uzavřena. Od neděle by se mělo jezdit dvěma zúženými jízdními pruhy v každém směru.

Mezi 5. a 10. kilometrem D5 se bude pracovat od pondělí do října. Oprava dálnice bude mít více etap, mezi nimiž se bude značení měnit. Úvodní etapa je naplánována do 2. června.

Součástí prací je kromě opravy obou jízdních pásů také rekonstrukce dálničních mostů. Stavbaři zároveň opraví odvodnění, nezpevněné krajnice, zárubní zdi, protihlukové stěny a oplocení a vymění svodidla. Na závěr vozovku vybaví meteorologickými čidly, vymění kamery pro dohled nad provozem a osadí nové vodorovné a svislé dopravní značení.