V Mělníku začíná třídenní technoparty. Lidé se obávají rušení nočního klidu

Události v regionech: Obyvatelé Mělníka se obávají technoparty (zdroj: ČT24)

Do Mělníka přijíždějí stovky lidí na druhý ročník technoparty. Okolí tamního krematoria a hřbitova tak zaplaví hlasitá hudba, jenže právě toho se místní po loňských zkušenostech obávají, zejména pak hluku v nočních hodinách. Mělnická technoparty startuje v pátek večer a potrvá až do neděle.

Akce se obávají hlavně obyvatelé přilehlých obcí. Stěžovali si i na loňský ročník technoparty, zejména na hlasitou hudbu v noci. „Spánek je prostě neklidný, protože decibely s člověkem hýbou skoro i na posteli,“ uvedl obyvatel Vehlovic Vladimír Petržíla.

Samotnou akci město zakázat nemůže, protože se koná na soukromém pozemku. Pořadatel tak nemusí žádat o povolení. Radnice se však i přesto rozhodla na party dohlížet.

„Trváme na tom, aby se akce konala pouze na vymezeném území a nezasahovala nám do veřejného prostranství. Mezi desátou a šestou hodinou ranní, kdy máme vyhláškou stanovený noční klid, se tento bude dodržovat,“ uvedl mělnický radní Jindřich Špergl (nestr.).

Strážníci budou celý víkend v pohotovosti

Do akce se chystá zapojit i Městská policie v Mělníku. „Naše hlídky a celá městská policie budou činit veškeré kroky k tomu, aby v co nejmenším množství nebo jenom nepatrně byl narušován veřejný pořádek,“ ujistil ředitel strážníků Ladislav Hošmánek.

Město trvalo taky na zajištění kontaktní osoby, se kterou budou jeho zástupci moci řešit případné konflikty. „Budeme se prostě snažit, aby byly obě skupiny spokojené,“ uvedl za pořadatele party MLK Live Crew Radek Bulna.