Silničáři uzavřou Bubenečský tunel a část Jižní spojky

Řidiči v Praze musí v následujících dnech počítat s omezeními. V noci ze čtvrtka na pátek bude úplně zavřený Bubenečský tunel. Technici budou kontrolovat jeho stav a technologii. Od soboty se pak kvůli rekonstrukci uzavře rampa z Jižní spojky do Modřanské ulice. Uzavírka skončí ve čtvrtek 17. prosince 2020.

„Kvůli údržbě a kontrole bude Bubenečský tunel od čtvrtka 10. prosince 23:00 hodin do pátku do 5:00 hodin úplně uzavřen,“ upřesnila mluvčí Technické správy komunikací hlavního města Prahy Barbora Lišková.

Řidiči mohou využít objízdnou trasu. Ta povede ulicemi Milady Horákové, Veletržní, Dukelských hrdinů, U Výstaviště, Partyzánská a přes Trojský most.

Kvůli opravám na Jižní spojce budou muset řidiči jet po objízdné trase. Ve směru ze Smíchova to je cesta z Modřanské do ulice Ke Krči, poté Branickou a Sulickou zpět na Jižní spojku. V opačném směru pojedou do ulice V Podzámčí a Branickou a Ke Krči na Modřanskou.

„Stavební práce zahrnují odfrézování stávající konstrukce vozovky v tloušťce 100 milimetrů, sanaci podkladních vrstev a opětovné položení nového povrchu a nové dopravní značení,“ uvedla Lišková.

TSK v uplynulých týdnech opravila další nájezdové a sjízdné rampy z Jižní spojky. Jako první byl opraven sjezd na Chodovskou ulici, poté následovala rekonstrukce sjezdu do ulice V Podzámčí v Krči.