Při srážce tramvají v Praze se zranili dva lidé. Řidičku museli vyprostit hasiči

V Praze se ve čtvrtek ráno v zastávce Modřanská rokle srazily dvě tramvaje. Řidičku jedné z nich museli hasiči z tramvaje vyprostit, záchranáři ženu uvedli do umělého spánku. Zranil se také jeden z cestujících. O nehodě na sociální síti X informovali pražští hasiči i záchranáři. Provoz tramvají byl v úseku Nádraží Braník – Libuš v obou směrech přerušen, nahradily je autobusy. Před 9:00 byl tramvajový provoz obnoven.

Nehoda se stala kolem 06:45. V tramvajích cestovalo deset lidí. Řidičku museli z vozu vyprostit hasiči. „V naší péči je řidička, která byla zaklíněná, uvedli jsme ji do umělého spánku a nyní probíhá zajišťování dýchacích cest. Další zraněná osoba je cestující s úrazem zad, při vědomí,“ uvedli záchranáři.

Z fotografie zveřejněné záchranáři vyplývá, že tramvaj T3 narazila zezadu do novějšího typu tramvaje, který má kabinu pro řidiče na obou koncích soupravy. Podle mluvčího pražské policie Richarda Hrdiny může zjišťování příčiny nehody trvat i několik týdnů. 

Omezení provozu se týkalo tramvajových linek 3, 17, 21 a 27. Po 09:00 začaly tramvaje místem opět projíždět. „Linka 21 však zůstává ukončena v Braníku kvůli odstaveným nabouraným tramvajím ve smyčce Levského,“ uvedl dopravní podnik.