Po střelbě v Brně zůstal na místě jeden mrtvý člověk

V Palackého ulici v Brně se v jednom z domů střílelo. Přivolaní policisté našli v bytě mrtvého, další člověk skončil v péči lékařů.

Policie podle informace, kterou uvedla na Twitteru, dostala krátce po třetí hodině odpoledne informace o střelném poranění osoby v domě. „Prvosledová hlídka provedla zákrok, vstoupila do bytu, kde našla osobu bez známek života. Další osoba skončila v péči lékařů,“ uvádí policie.

„Záchranná služba odvezla se středně těžkým poraněním muže do nemocnice ke sv. Anně, už před příjezdem záchranářů byl na místě jeden mrtvý. Nemohli jsme mu nijak pomoci,“ řekla mluvčí záchranky Michaela Bothová. Potvrdila, že šlo o střelné zranění. Zbraň policisté zajistili a ohledávají místo činu. Nebezpečí ostatním lidem podle nich nehrozí.

Městská část Královo Pole, kde se neštěstí stalo, je oblíbenou obytnou čtvrtí. Sousedí s centrem města, do nějž je velmi dobré dopravní spojení, a zároveň je klidná a vybavená obchody, školami i parky. Nedaleko od místa střelby je radnice městské části, kulturní centrum, fotbalový stadion a velký park na Slovanském náměstí, kde je střední a základní škola.

Na jihu Moravy policisté naposledy zasahovali u střelby 24. května. Do té doby bezúhonný obyvatel Dražůvek na Hodonínsku zastřelil místostarostu doprovázejícího policisty, kteří přicházeli řešit sousedský spor. Střelce pak policisté našli v jeho domě mrtvého.