Kvůli tragickému pádu z budovy Nové scény obvinila policie osmadvacetiletého muže

Kvůli úterní smrti zaměstnance pražského Národního divadla obvinila policie osmadvacetiletého muže, který podle ní spáchal loupež. Pracovník divadla zahynul po tragickém pádu do Divadelní ulice, zřejmě se zřítil z ochozu budovy Nové scény.

Kriminalisté vyjížděli k mrtvému muži, který spadl do Divadelní ulice, v úterý brzo ráno. Když zjistili, že osmačtyřicetiletý zaměstnanec Národního divadla spadl z výšky, přičemž nevyloučili cizí zavinění, případ převzali vyšetřovatelé z oddělení vražd. Muže, kterého v případu podezírají, zadrželi ještě týž den.

Neobvinili jej z vraždy, nýbrž z loupeže. Co přesně se stalo, policie neozřejmila. Blesk a televize Nova s odvoláním na nejmenované zdroje uvedly, že podezřelý o muže, který spadl, zavadil nebo do něj strčil, když se opíral o zábradlí na ochozu budovy Nové scény Národního divadla, což zřejmě k tragédii přispělo.

„Detektivové osmadvacetiletého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, za který mu hrozí až osmnáctiletý pobyt za mřížemi. Zároveň podali podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policie zveřejnila i video ze zadržení podezřelého na tramvajové zastávce na Letné.

Národní divadlo uvedlo, že obětí byl vedoucí projekční kabiny Nové scény. Vyjádřilo soustrast nejbližším a lítost nad úmrtím svého dlouholetého zaměstnance.