Kvůli rekonstrukci kolejí nejezdí tramvaje na Bílé Hoře. Omezení je i v Poděbradské

Od pondělí až do neděle 3. září nepojedou kvůli rekonstrukci tratě tramvaje v úseku mezi zastávkami Malý Břevnov a Bílá Hora v Praze. Omezení se týká tramvajových linek 22, 25 a 97, ale také automobilové dopravy. Současně byl až do neděle 3. září přerušen provoz tramvají v Poděbradské ulici v úseku Harfa a Starý Hloubětín. Pražský dopravní podnik (DPP) o tom informoval v tiskové zprávě. Po změněných trasách jezdí tramvaje 6, 8, 14, 25 a 92, podnik zavedl náhradní autobusy.

Výluka nastala kvůli výměně kolejnic ve smyčce Bílá Hora a na trati v úseku Malý Břevnov – Bílá Hora. Kromě toho DPP na trati vyrovná pražce, podbije ji, vymění zákryt tratě, předláždí vjezd do a výjezd ze smyčky včetně přilehlé části vozovky.

Omezeni ale budou i řidiči osobních aut, Karlovarská ulice bude ve směru do centra od křižovatky se Slánskou ulicí uzavřena. Pro řidiče přijíždějící od Pražského okruhu se doporučuje nesjíždět na výjezdu Řepy, ale až Třebonice či Zličín a pokračovat Rozvadovskou spojkou.

Obyvatelé Řep mohou používat objízdnou trasu po Slánské a Plzeňské ulici. „Opravu jsme naplánovali ještě do období letních prázdnin tak, aby se zahájením školního roku nebyla na trati ani v Karlovarské ulici z naší strany žádná omezení,“ uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.

Tramvajové linky 22 a 97 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Vypich, pro tramvajovou linku 25 pak podnik zřizuje zastávky Bílá Hora, nástupní a výstupní, v Bělohorské ulici u křižovatky s Haberfeldovou ulicí. V nočním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X97 v trase Vypich – Bílá Hora.

Omezení MHD v Poděbradské ulici

Z důvodu úprav Poděbradské ulice v návaznosti na dokončování developerské výstavby je od pondělí do neděle 3. září obousměrně přerušen provoz tramvají i mezi zastávkami Harfa a Starý Hloubětín.

Přes den budou jezdit náhradní autobusy X8 v trase Českomoravská – Starý Hloubětín. Jako náhradní autobusovou dopravu v nočním provozu je pak možné využít linky 912 a 953, které jsou prodlouženy z Lehovce přes zastávky Hloubětín, Starý Hloubětín, U Elektry do zastávky Nádraží Libeň.

Kvůli přípravným a dokončovacím pracím na opravě kolejí byl také v pondělí přerušen provoz tramvají v úseku Vypich – Bílá Hora. Stejně tomu bude i 4. září od půlnoci do zhruba 4:30. Tramvaje 22, 25 a 97 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Vypich, v denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X25, v nočním provozu pak X97.