Při nehodě na Pelhřimovsku zemřela řidička. Zasahující hasiči cestou na místo havarovali

Po nárazu auta do stromu zemřela v pátek časně ráno na Pelhřimovsku řidička osobního auta. Hasiči, kteří byli k tragické nehodě vyslaní, s cisternou havarovali. Policie nejprve informovala o třech lehce zraněných. Podle mluvčího záchranářů Petra Janáčka se ale zranil i čtvrtý, který byl se středně těžkým zraněním převezen do jihlavské nemocnice. Místo nehody na silnici 112 zůstalo po nehodě neprůjezdné. Po 9:00 byl provoz obnovený, sdělila mluvčí policie Dana Čírtková.

Nehoda osobního auta Ford se stala v obci Chýstovice asi ve 4:30. Auto směřovalo od Košetic směrem na Čechtice. „Na místo byly vyslány posádky z Pacova a Pelhřimova. I přes okamžitý zásah našich zdravotníků jsou následky tragické. Řidička osobního vozidla utrpěla po nárazu do stromu zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla,“ uvedl Janáček.

Cisterna přivolaných hasičů havarovala za Červenou Řečicí. Auto se převrátilo na bok a skončilo mimo vozovku. „Tři hasiči utrpěli zranění lehčího charakteru a byli převezeni do nemocnice v Pelhřimově. Čtvrtého, se středně těžkým zraněním, jsme transportovali na urgentní příjem do Jihlavy,“ uvedl Janáček. Podle mluvčí hasičů Petry Musilové se v cisterně zranila celá posádka, která k nehodě osobního automobilu vyjížděla z Pelhřimova.