Krádež kabelů narušila provoz vlaků přes pražský Smíchov. Od půl osmé jezdí zas bez omezení

Krádež kabelů zabezpečovacího zařízení ve stanici Praha-Smíchov omezila v pondělí ráno provoz vlaků. Spoje od Berouna směřující do Prahy nejdříve končily v Radotíně, od 6:00 jezdily po jedné traťové koleji. Z Radotína na Smíchov musely České dráhy (ČD) zavést náhradní autobusovou dopravu. Provoz byl obnoven v 7:30 bez omezení, postupně má docházet k jeho stabilizaci. Provoz se ráno zastavil též na trati mezi Říčany a Hostivaří, v Uhříněvsi srazil vlak člověka.

Mimořádnou událost ČD evidovaly od 4:10. „Provoz vlaků přes Smíchov přerušila porucha zabezpečovacího zařízení. Vlaky končí v Radotíně. Řevnické spoje 99XX jsou zrušeny v celé trase. Náhradní dopravu zajišťuje MHD posílená o kyvadlové autobusy z Radotína přes Chuchli na Smíchov,“ uvedl PID.

V 7:30 ráno byl obnoven provoz přes stanici Praha-Smíchov bez omezení. Postupně má docházet ke stabilizaci provozu, nadále ale dochází ke zpožděním vlaků.

České dráhy doporučovaly cestujícím využít k přepravě také linky MHD, v úseku Praha-Radotín až Praha-Smíchov a na lince metra B v úseku Praha-Smíchov až Florenc a lince metra C mezi stanicemi Florenc a Hlavní nádraží byly kvůli mimořádné události uznávány jízdní doklady ČD.

Mezi stanicemi Praha-Hostivař a Říčany byl provoz zcela přerušený zhruba hodinu, v 09:15 byl obnoven bez omezení.