Skončily Colours of Ostrava. Underworld pro ně udělali výjimku

Reportáž: Skončily Colours of Ostrava (zdroj: ČT24)

Patnáctý ročník festivalu, který se popáté usadil v Dolní oblasti Vítkovice, skončil v pondělí nad ránem. V neděli večer zahrála na závěr jeden z nejočekávanějších hostů – kapela Underworld. Publikum ale festival programem neošidil ani poslední den. V závěru se navíc přidalo i dobré počasí.

Neděle – osm hodin večer. Na hlavní scéně se nejprve objevil dým. Pak někdo z týmu písničkáře zkoušel zvuk. A pak přišel britský písničkář Passenger – sám s kytarou. Než ho poslouchal tisícový dav, hrával na ulici. Jeho krajani, rockoví The Vaccines, kteří na Colours poté zahráli, zase dělali předskokany slavným Rolling Stones.

 A o skupině Underworld se už mluví jako o legendě elektronické hudby. A také v souvislosti s filmy oscarového režiséra Dannyho Boyla. V Ostravě se jim tak líbilo, že udělali v koncertní show výjimku.

„Mají na všech koncertech desetiminutové intro, ale na Colours ho, snad po sedmi letech, neměli, protože Karlu Hydeovi se velmi líbil vítkovický areál a souhlasil, že zahraje bez úvodního intra,“ prozradil mluvčí přehlídky Jiří Sedlák.

iReportér: Patnácté Colours očima diváků (zdroj: ČT24)

Zážitky jsou víc než čísla

V pondělí ráno areál trochu posmutněl. Nastoupily do něj bourací a úklidové čety, odklízecí práce by měly trvat pět dnů.

Kolik na patnáctý ročník dorazilo návštěvníků, organizátoři říkat nechtějí. „Nechceme, aby se reportování o festivalu smrsklo na čísla. Důležitější jsou zážitky z koncertů, z kultury, z debat,“ vysvětlil Sedlák.

Ty, kteří se těší už na příští Colours of Ostrava, by mohlo zajímat, že se bude konat nově v jiných dnech: od středy do soboty.