TÉMA

Colours of Ostrava

Colours of Ostrava je multižánrový mezinárodní hudební festival pořádaný od roku 2002 v Ostravě. Patří k největším akcím svého druhu v Česku. Od roku 2012 se koná v prostředí Dolních Vítkovic - bývalém areálu hutí, dolů a železáren.

Začínají Colours of Ostrava. Multižánrový festival přivítá OneRepublic a nebere hotovost

Přes sedmdesát zahraničních kapel a na čtyřicet domácích jmen najdou návštěvníci v programu letošních Colours of Ostrava. Tradičně se konají v industriální oblasti Dolních Vítkovic. Jako úvodní hvězda vystoupí ve středu kapela OneRepublic. Svůj koncert těsně před začátkem Colours zrušila ze zdravotních důvodů Ellie Gouldingová. Dvacátý ročník potrvá do soboty a organizátoři přišli s několika provozními novinkami. Tou nejviditelnější je, že návštěvníci budou moci v areálu platit pouze bezhotovostně.
19. 7. 2023Aktualizováno19. 7. 2023, 19:36|

V areálu Dolních Vítkovic finišují přípravy na Colours of Ostrava

Ostrava se chystá na největší hudební festival v zemi. Na Colours of Ostrava se připravují hoteliéři, restauratéři i dopravci. Brány areálu Dolních Vítkovic se otevřou ve středu v poledne. Novinkou budou výhradně bezhotovostní platby. Organizátoři radí návštěvníkům výměnu vstupenek za pásky už před zahájením festivalu.
18. 7. 2023|

Kronos Quartet oslavil i v Česku padesát let na scéně

Smyčcový soubor Kronos Quartet letos slaví půlstoletí existence. Hudebníci v čele s Davidem Harringtonem se věnují soudobé hudbě s přesahy do mnoha žánrů, natáčejí také filmové soundtracky. Za dobu své existence získali několik cen Grammy a spolupracovali s Davidem Bowiem i Nine Inch Nails. V úterý koncertovali v Brně a ve středu v Praze.
12. 5. 2023|

Ellie Gouldingová míří novým albem Higher Than Heaven a potom do Ostravy

Britská zpěvačka Ellie Gouldingová vydala nové album Higher Than Heaven. Uvedla, že jde o její nejméně osobní nahrávku. S novými písněmi v létě dorazí i do Česka. Zahraje na festivalu Colours of Ostrava.
12. 4. 2023|

Na Colours of Ostrava zahraje poprvé a možná i naposled brazilský písničkář Gilberto Gil

Na festivalu Colours of Ostrava příští rok vystoupí brazilský hudebník Gilberto Gil. Půjde o první a zřejmě i poslední koncert osmdesátiletého písničkáře a držitele devíti cen Grammy v Česku. Festival Colours of Ostrava se bude konat v červenci v industriálním areálu Dolních Vítkovic.
1. 12. 2022|

Pátek bude na Colours of Ostrava patřit zpěvačce LP i světelné show dronů

Hvězdou druhého dne festivalu Colours of Ostrava byla americká rocková kapela The Killers. Návštěvníkům se představila i skotská rocková kapela Franz Ferdinand či indonéská metalová skupina Voice of Baceprot. Večerní déšť program neovlivnil, v areálu pršelo jen krátkou dobu. Vrcholem pátečního programu bude jedna z hlavních hvězd letošního ročníku, americká zpěvačka LP. Podle informací ČT do festivalu vstoupila investiční skupina Rockaway Capital Jakuba Havrlanta jako strategický investor.
15. 7. 2022Aktualizováno15. 7. 2022, 14:23|

Ostrava vyhlíží The Killers. Odkládaný koncert Twenty One Pilots měl i českou linku

Druhým dnem ve čtvrtek v Ostravě pokračuje hudební festival Colours of Ostrava. Na programu je jedna z hlavních hvězd letošního ročníku, americká rocková kapela The Killers. Středeční večer patřil dlouho odkládanému koncertu Twenty One Pilots. Festival pokračuje až do soboty.
14. 7. 2022|

Po covidové pauze začínají Colours of Ostrava a slibují nejlepší ročník v historii. Ve středu vystoupí Twenty One Pilots

Po covidové odmlce se pod vysoké pece v Dolních Vítkovicích vrací festival Colours of Ostrava, největší hudební akce v zemi. Čtyřdenní kulturní program se letos odehraje na devatenácti venkovních i vnitřních scénách. Areál se otevřel ve středu v pravé poledne. Středa bude na ostravských pódiích vrcholit vystoupením americké elektronické skupiny Twenty One Pilots.
13. 7. 2022|

Přípravy na Colours of Ostrava vrcholí. Podnikatelé doufají, že smažou ztráty z covidových let

V Dolních Vítkovicích vrcholí přípravy festivalového areálu pro Colours of Ostrava. Jedna z největších hudebních akcí roku začíná ve středu. Poslední dva ročníky musely být kvůli pandemii koronaviru zrušeny, podnikatelé proto doufají, že letošní ročník jim pomůže smazat ztráty. Podle odhadů ekonomů je přínos festivalu pro město v řádech desítek milionů korun.
11. 7. 2022|

V posledních letech se cosi změnilo, říkají Larkin Poe o předsudcích i o zájmu mladých o žánr

V Praze vystoupila americká blues-rocková dvojice Larkin Poe, kterou tvoří sestry Lovellovy. Tradiční americký žánr obtěžkaný macho imagí dokázaly osvěžit a nabídnout i nejmladší generaci. Jako zdatné kytaristky mají zároveň respekt žánrových osobností. Letos vystoupí také na Colours of Ostrava.
30. 5. 2022|

Lidé mají vibrovat láskou, nepochybuje zpěvačka LP. Novinku Churches přiveze i do Ostravy

Americká zpěvačka a skladatelka LP na začátku prosince přišla s novinkou Churches, tedy církve. „Bůh ovlivňuje mou tvorbu, náboženství je ale jen slovo,“ říká LP. Písničkářka, která se vzpírá jednoznačnému žánrovému zařazení, má být příští rok jednou z hlavních hvězd festivalu Colours of Ostrava.
7. 12. 2021|

O vítkovické vysoké pece se bude starat Museum+, první státní kulturní organizace v kraji

Ministerstvo kultury zřídilo svoji novou příspěvkovou organizaci v Ostravě, první v Moravskoslezském kraji. Jmenuje se Museum+ a jejím účelem je obnova vysokých pecí v Dolních Vítkovicích, které jsou národní kulturní památkou, informovala mluvčí resortu Michaela Lagronová. Náklady na provoz organizace v několika příštích letech mají být přibližně čtyři miliony korun ročně včetně dočasného pronájmu prostor v Dolních Vítkovicích a personálních nákladů na zaměstnance.
8. 4. 2021|

Legenda, která vznikla v podzemí. Před padesáti lety se zrodilo divadlo Sklep

V roce 1971 čtrnáctiletí spolužáci David Vávra a Milan Šteindler založili takzvaný Kobil klub ve sklepě Vávrovy babičky. Položili tak základy divadlu Sklep. To se postupem času zařadilo k nejvýraznějším českým souborům osmdesátých let. Vystřídaly se v něm významné osobnosti české kultury a svým humorem baví dodnes.
1. 4. 2021|

Festival Colours of Ostrava nebude ani letos. Pořadatelé ho přesouvají na příští rok

Pořadatelé Colours of Ostrava oznámili, že nadcházející ročník přesouvají na červenec 2022 kvůli epidemii koronaviru a nejistotě ohledně pořádání velkých kulturních akcí. Je to už podruhé, co se festival odkládá, nekonal se ani loni. Příští ročník se má konat 13. až 16. července 2022 v industriálním areálu Dolních Vítkovic. Už zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.
31. 3. 2021|

Pořadatelé pokračují v přípravách festivalů. Zatím ale nevědí, za jakých podmínek se budou konat

Promotéři letních festivalů stále čekají na podmínky, za kterých budou moct své akce pořádat. Přípravy v tuto chvíli probíhají bez omezení, například vstupenky na hudební festival Colours of Ostrava si z loňského roku nechalo 25 tisíc návštěvníků. Své koncerty potvrdila i většina hudebníků a kapel.
8. 1. 2021|

Organizátoři kulturních akcí chystají žalobu na hygieniky. Odmítají způsob vyhlášení opatření v Moravskoslezském kraji

Iniciativa Kultura v Moravskoslezském kraji, kterou vytvořili organizátoři kulturních akcí, umělci a dodavatelé služeb, chystá žalobu na Krajskou hygienickou stanici (KHS) v Ostravě. Žádá zrušení omezení, která hygienici vydali v pátek, a určení způsobu, jakým se do budoucna opatření mohou vyhlašovat.
21. 7. 2020|

NeFestival v Dolních Vítkovicích zahájí Cirk La Putyka. Dvě zahraniční kapely nepřijedou

Akci NeFestival, která se koná v termínu Colours of Ostrava, zahájí ve středu večer představení souboru Cirk La Putyka s třiceti pěti akrobaty, herci a tanečníky. Na akci ale nakonec nepřijedou dvě zahraniční kapely. Epidemiologická opatření to neumožní kapele Dubioza kolektiv z Bosny, do potíží se dostala i estonská kapela Trad.Attack!
15. 7. 2020|

Dezinfekce nestačí. Organizátoři festivalů by měli registrovat všechny účastníky, doporučuje epidemiolog

Vládní nařízení umožňuje pořádat festivaly do tisíce návštěvníků, o víkendu se v Ostravě konal například Beats for Love. Organizároři zrušeného Colours of Ostrava pořádají několikadenní program pod názvem Nefestival, program nezrušily ani Prázdniny v Telči. Podle epidemiologa Jiřího Berana by měli organizátoři kromě hygienických opatření provádět registraci všech účastníků.
10. 7. 2020|

Vláda rozvolňuje, deváťáci se mohou vrátit do škol. Velké letní festivaly ale nebudou

Deváťáci se budou od 11. května moct vrátit do škol, aby se mohli připravovat na přijímací zkoušky. Rozhodla o tom ve čtvrtek vláda při jednání o další vlně rozvolňování podmínek chování v epidemii. Od 11. května se také budou moci konat společenské, sportovní a kulturní akce s účastí do 100 osob. Velké letní festivaly ale letos v létě kvůli koronaviru nebudou.
30. 4. 2020|

Vláda schválila navýšení ošetřovného na 80 procent denního základu a potvrdila začátek rozvolňování

Vláda schválila navýšení ošetřovného na 80 procent denního základu z dosavadních 60 procent, a to zpětně od 1. dubna. Od pondělí mohou také otevřít řemeslníci, farmářské trhy, autobazary či autosalony. První vlnu rozvolnění opatření potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). V omezené míře se podle něj od začátku příštího týdne otevřou i vysoké školy.
17. 4. 2020Aktualizováno17. 4. 2020, 19:17|

Colours of Ostrava to zabily. Hlavní hvězdou budou The Killers

Jako hlavní hvězdy pozval letos festival Colours of Ostrava americkou rockovou kapelu The Killers. Z nově oznámených jmen by k tahounům multižánrové přehlídky měl patřit také Martin Garrix, výrazná osobnost současné elektronické hudby. Devatenáctý ročník Colours se v indiustriálním prostředí Vítkovic uskuteční od 15. do 18. července.
28. 1. 2020|

Komentář: Nejlepší momenty z osmnáctých Colours of Ostrava

Multižánrové Colours of Ostrava jsou evergreenem českého festivalového léta. Osmnáctý ročník – již tradičně zasazený do industriálních kulis bývalých železáren v oblasti Dolních Vítkovic – představil ikonické osobnosti světové hudební scény v čele s Florence + The Machine a legendárními rockery The Cure. Po vychladnutí se ohlížíme zpátky a přinášíme ty nejlepší momenty.
22. 7. 2019|

Generální ředitel ČT: Snažíme se nejít po srsti, s Shopaholic Nicol asi pořad nevymyslíme

Jak se Česká televize snaží držet krok se současným trendem „quality TV“, čím se snaží oslovit mladší publikum a proč odvysílá vyjádření politika, který o ní tvrdí, že lže? Témata otázek, které generální ředitel ČT zodpovídal na festivalu Colours of Ostrava. Česká televize i na aktuálním ročníku zřídila scénu, na níž zpovídá hudební hosty i nechává nahlédnout do televizního zákulisí.
18. 7. 2019|

Všechny barvy hudby. Začínají Colours of Ostrava, k osmnáctinám si dopřály The Cure

Na tři sta padesát vystoupení na více než jednadvaceti scénách během čtyř dnů slibuje festival Colours of Ostrava. Multižánrová přehlídka v industriálním koloritu Dolní oblasti Vítkovice se koná letos poosmnácté, od 17. do 20. července. Hlavní hvězdou jsou The Cure.
17. 7. 2019|
Colours of Ostrava je multižánrový mezinárodní hudební festival pořádaný od roku 2002 v Ostravě. Patří k největším akcím svého druhu v Česku. Od roku 2012 se koná v prostředí Dolních Vítkovic - bývalém areálu hutí, dolů a železáren.