Ellie Gouldingová míří novým albem Higher Than Heaven a potom do Ostravy

Ellie Gouldingová vydala album Higher Than Heaven (zdroj: ČT24)

Britská zpěvačka Ellie Gouldingová vydala nové album Higher Than Heaven. Uvedla, že jde o její nejméně osobní nahrávku. S novými písněmi v létě dorazí i do Česka. Zahraje na festivalu Colours of Ostrava.

Love Me Like You Do – Miluj mě, jak to jen umíš, zpívala Ellie Gouldingová ve svém nejslavnějším hitu, ústřední písni k filmu Padesát odstínů šedi o vášni, která bolí nejen psychicky, ale i fyzicky. Své vlastní bolesti nechala umělkyně protentokrát stranou.

„Věci kolem sebe prožívám velmi hluboce, vždycky jsem to tak měla. Do tohoto alba jsem ale své osobní zkušenosti nijak nepromítla, což bylo skutečně úlevné a osvěžující,“ řekla  zpěvačka magazínu Rolling Stone.

„Ty texty nejsou hluboké a já si nemyslím, že to musí být výrazně špatně,“ říká o nových písních dramaturg festivalu Colours of Ostrava Filip Košťálek. „V době, kdy jsme přesycení různými srdcebolnými rozchodovými písničkami, je super mít album, které víme, že bude jen radostné a u kterého si budeme moci prostě jen zatančit.“

Svým způsobem přispěl na album také vrchní skladatel Depeche Mode Martin Gore. Do nové písně All by Myself si totiž Gouldingová od rockerů vypůjčila motiv jejich velkého hitu Enjoy the Silence.

Taneční náladu má také singl Miracle, který se k posluchačům dostal mimoběžně s novinkou Higher Than Heaven. Je pokračováním spolupráce Gouldingové se skotským producentem a DJ Calvinem Harrisem.

Dá se čekat, že skladby z nové nahrávky zazní naživo na koncertě Ellie Gouldingové na festivalu Colours of Ostrava. Po Bílém domě nebo na svatbě prince Williama a Kate zazpívá i v Ostravě. „Ta show bude zářit. Musíme se připravit na to, že nikdo nezůstane stát, protože je tam spousta efektů,“ slibuje dramaturg festivalu.

Letošní Colours i s Ellie Gouldingovou se uskuteční od 19. do 22. července.