V areálu Dolních Vítkovic finišují přípravy na Colours of Ostrava

Události v regionech: Ve středu startuje festival Colours of Ostrava (zdroj: ČT24)

Ostrava se chystá na největší hudební festival v zemi. Na Colours of Ostrava se připravují hoteliéři, restauratéři i dopravci. Brány areálu Dolních Vítkovic se otevřou ve středu v poledne. Novinkou budou výhradně bezhotovostní platby. Organizátoři radí návštěvníkům výměnu vstupenek za pásky už před zahájením festivalu.

Vyměnit si vstupenku za identifikační pásku mohou lidé i mimo areál festivalu – například před ostravským hlavním nádražím. S festivalovou páskou se návštěvníci dostanou výhodněji i na další zajímavá místa ve městě – například na Slezskoostravský hrad nebo na radniční věž.

„Úplně největší význam je, že přijedou lidé. Potřebujeme Ostravu ukázat v tom nejlepším světle a myslím si, že všechny festivaly, které tady probíhají, tomu napomáhají,“ uvedl primátor Jan Dohnal (ODS).

Ubytování je ještě možné sehnat

Ubytování v Ostravě ještě podle on-line aplikace sehnat v průběhu festivalu Colours of Ostrava lze, v nabídce ale zůstávají spíše dražší pokoje. Alternativou pro někoho může být například ubytování na kolejích Ostravské univerzity.

„Zájem o ubytování byl standardní, ale stává se nám, že se hodně rezervací ruší na poslední chvíli. Máme volnou kapacitu, asi deset třílůžkových pokojů,“ uvedla referentka ubytování Ostravské univerzity Blanka Oslizloková.

Na festival se chystají i ostravští taxikáři. Ze zkušenosti z předchozích let vědí, že práce bude hodně. „Přijedou desítky tisíc lidí, kteří tady budou čtyři dny. Budou někde jíst, bydlet, utrácet, budou cestovat naší veřejnou dopravou, takže i pro město a podnikatele je ekonomický význam určitě velký,“ řekl Dohnal.