Odporovat je marné, Manic Street Preachers vydali nové album

Manic Street Preachers vydali novou desku (zdroj: ČT24)

Manic Street Preachers natočili novou desku. Resistance Is Futile je v pořadí třináctou nahrávkou této velšské kapely. Inspirovaná je prý mimo jiné „děsivým vývojem sociálních médií“. V domovské Británii album sklízí velmi pozitivní reakce.

Dlouho přitom nebylo jisté, zda své třinácté album Manic Street Preachers vůbec vydají. Nakonec, jak sami říkají, natočili album, které svou naivní energií odkazuje k debutové nahrávce Generation Terrorists a orchestrálním záběrem ke čtvrté desce Everything Must Go.

Už první singl International Blue předznamenal melancholii i melodičnost celého alba. Ztracená Japonka hledající ve videoklipu dokonalou modrou barvu odkazuje k vizuálu desky.  Jeden z posledních samurajských válečníků podle kapely mimo jiné symbolizuje sílu, kterou mají sociální média nad našimi životy. 

Text k dalšímu singlu – Liverpool Revisited – napsal Nicky Wire přímo v Liverpoolu během turné kapely. Kromě magické atmosféry města ho inspirovala i tragédie na stadionu Hillsborough, kde bylo během fotbalového zápasu v roce 1989 ušlapáno k smrti 96 lidí.

S novým albem se Manic Street Preachers vydávali na turné po Británii. Zda se vrátí i do Česka, se zatím neví. Hráli tu už několikrát, naposledy před čtyřmi lety.