Krobotovi narostly zaječí uši. Šulíkův nový film se představuje trailerem

Trailer k filmu Muž se zaječíma ušima (zdroj: Bioscop)

Muž se zaječíma ušima, desátý hraný film režiséra Martina Šulíka, vstoupí do českých kin 5. listopadu. Vyprávět bude příběh převráceného života i nevšedního vhledu – hlavní hrdina v podání Miroslava Krobota totiž získá neobvyklou schopnost slyšet lidské myšlenky. Tvůrci snímku, jenž vzniká v koprodukci České televize, nyní odtajnili trailer.

Sedmapadesátiletý rodák ze Žiliny Martin Šulík se v minulosti podílel na dokumentárních projektech Československý filmový zázrak a Zlatá šedesátá, na svém kontě má i devět hraných filmů – naposledy se (v roce 2018) jednalo o road-movie Tlumočník s Jiřím Menzelem a Peterem Simonischkem.

Nyní se představuje hořkosladkou komedií Muž se zaječíma ušima – příběhem o muži, „kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, ale i vyprávěním o našich představách o životě a o tom, jak někdy mohou být mylné a zároveň smutné i komické“, jak uvádějí tvůrci.

V hlavní roli se představí Miroslav Krobot; ve filmu ztvárňuje stárnoucího spisovatele, který najednou získá zaječí uši a spolu s nimi i mimořádnou schopnost slyšet nejen hlasy dalších lidí, ale i jejich myšlenky. V proměněné realitě literátova života bude Krobotovi sekundovat Oldřich Kaiser, Zuzana Kronerová, Zuzana Mauréry a Alexandra Borbély.