Království za pivo. Tvůrce Simpsonových a Futuramy je rozčarován ze středověku

Princezna, elf a démon přijdou do baru… shrnuje společnost Netflix nový animovaný seriál Disenchantment, kterým se po téměř dvaceti letech hlásí o slovo Matt Groening. Spolutvůrce Simpsonových a Futuramy si tentokrát vzal na paškál středověk.

Matt Groening se nejprve prosadil Simpsonovými, osudy americké rodinky se vysílají od roku 1989 a stále pokračují. O deset let později se přesunul do New Yorku příštího tisíciletí v seriálu Futurama, který skončil v roce 2013 po šesti úspěšných sériích. 

Podle tvůrců je jenom logické, že po přítomnosti ve Springfieldu a budoucnosti ve Futuramě Groening zamířil do minulosti. Středověká fantasy se odehrává v zemi zvané Dreamland, ale i když jde o minulost, najdou v ní prý diváci mnoho shod se současností. Seriál totiž pojednává  „o životě a smrti, lásce a sexu a tom, jak si udržet úsměv ve světě plném utrpení a idiotů“. 

Název novinky – Disenchantment – lze přeložit jako „rozčarování“. Zklamáním se ukáže být hlavní hrdinka, princezna Bean, která podle traileru odmítne princeznovský osud a rozhodne se vzít život do vlastních rukou. Spíš než vdavky si zvolí životní dráhu alkoholičky a vydá se poznávat svět, spolu se svými dvěma kumpány: elfem jménem Elfo a démonem Lucim.

„Pokud se vám líbí Simpsonovi, bude se vám to líbit. Pokud se vám líbí Futurama, bude se vám to líbit. A pokud se vám nic z toho nelíbí, stejně se vám to bude líbit. Není to lepší, ale více citové,“ nechal se Matt Groening slyšet při premiéře seriálu. 

Netflix prvních deset dílů Disenchantmentu zveřejní 17. srpna. Už teď je jasné, že dalších deset bude následovat příští rok.