Filmová upoutávka týdne: „Byli tu tři nešťastní lidé. Zbyl jeden.“ O rozvodu s Billem Nighym a Annette Beningovou

Konec vztahu často hýří emocemi a filmaři jsou si toho vědomi. Jeden rozvodový film – Manželská historie – to letos dotáhl i na oscarovou nominaci pro nejlepší film, nová upoutávka pak láká na další. Snímek Hope Gap sleduje rozpad partnerství po 29 letech. Ústřední dvojici v krizi si zahráli Bill Nighy a Annette Beningová.

Po letech manželství Grace (Annette Beningová) s šokem přijímá zprávu, že ji její manžel Edward (Bill Nighy) opouští. Těžce to nese i jejich dospělý syn. Vychází najevo, že se Edward zamiloval do jiné ženy. Jak upoutávka ukazuje, Grace ji konfrontuje, ale ona jen poznamenává: „Myslela jsem, že tu byli tři nešťastní lidé. Teď zbyl jen jeden.“

Vztahové drama měli možnost vidět diváci už na podzim na filmovém festivalu v Torontu, posléze také na londýnském. Režijně a scenáristicky je dílem anglického tvůrce Williama Nicholsona.

Zatímco z pozice režiséra jde teprve o jeho druhý počin, a to po více než dvaceti letech, scenáristicky má na co navazovat. Jeho předchozí tvorba se však sestává hlavně z dobových dramat včetně oscarového Gladiátora, Královny Alžběty: Zlatého věku, Bídníků z roku 2012 nebo Nezlomného.