Oprava podjezdu ochromí dopravu v Přerově-Předmostí

Přerov - Velké komplikace čekají již od začátku září motoristy projíždějící Přerovem. Silničáři se chystají pustit do opravy železničního podjezdu na hlavním tahu směrem na Olomouc. Silnice je v těchto místech v havarijním stavu. Řidiče čekají objížďky, situace se zkomplikuje i pro městskou dopravu. Rekonstrukce v ceně kolem 22 milionů korun potrvá dva měsíce.

„Na začátku září budeme mít poslední jednání, zřejmě se začne s opravou již v sobotu 6. září. Půjde nejen o opravu vozovky v podjezdu, ale začneme s opravou již od křižovatky na Rokytnici až po křižovatku na Lýsky, kde jsou výtluky a vyjeté koleje,“ uvedl provozní náměstek Ředitelství silnic a dálnic v Olomouci Pavel Študent.

Oprava podjezdu se plánuje již delší dobu. Podle odborníků se tamní silnice nachází v havarijním stavu. Při přívalových deštích se na silnici navíc drží voda.

Na komplikace se chystá i tamní radnice. Zajistit musí i objížďky pro městskou dopravu. „Bude tam nejen zdržení, ale řešíme i problém s tím, že se na objížďce směrem na Lýsky nachází mýtná brána. Autobus přitom po 20 metrech z trasy odbočuje,“ řekl mluvčí přerovské radnice Bohuslav Přidal.

Podjezd ležící na jediném hlavním tahu směrem na Olomouc se přitom podle zástupců radnice musí uzavřít celý, oprava po polovině vozovky není možná. Objížďky se plánují směrem na Lýsky a Dluhonice. Mluví se i o odklonu nákladní dopravy na Lipník.