Na Luční boudě extrémně pršelo, Labe v Krkonoších stouplo na druhý stupeň

Krkonoše zasáhl extrémně silný déšť. Na Luční boudě napršelo za necelých čtyřiadvacet hodin 139 litrů vody na metr čtvereční. Labe se na svém horním toku dostalo na druhý stupeň povodňové aktivity. Silný vítr také zastavil krkonošské lanovky a lámal stromy.

Vedle Luční boudy zaznamenala mimořádně silné srážky i stanice na Špindlerovce, kde od pondělního odpoledne spadlo 132 litrů vody na metr čtvereční. Na Medvědíně a Pláních nad Špindlerovým Mlýnem byly srážky na úrovni 64 listrů vody na metr čtvereční, v samotném Špindlerově Mlýně od pondělních 17:00 napršelo 53 litrů. Naplnila se tak výstraha meteorologů před silnými dešti v Krkonoších.

Během úterního dopoledne silné deště ustaly, svedly ale rozvodnit horské toky. Na první povodňový stupeň se Labe ve Špindlerově Mlýně dostalo ve dvě ráno. Vodohospodáři následně postupně zvedli odtok z přehrady Labská ve Špindlerově Mlýně, kde řeka dosahovala i stupně druhého. Hladina vody byla v úterý dopoledne o pět metrů vyšší než předešlého dne.

Stoupala také Úpa v Trutnově, nad hranici prvního povodňového stupně se dostala v pět ráno a dopoledne stagnovala asi na 97 centimetrech. V pondělí odpoledne byla Úpa v Trutnově asi na 25 centimetrech.

Déšť doprovázel silný vítr. Hasiči odstraňovali popadané stromy ze silnic v okolí Špindlerova Mlýna a Mladých Buků. Vítr zastavil také horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku i z Janských Lázní na Černou horu a z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch. Ve Špindlerově Mlýně vítr zastavil lanovky na Pláně a Medvědín.