Léčím se s leukémií, oznámil Karel Gott v září

Karel Gott trpí akutní leukémií a podstupuje ambulantní léčbu. Oznámil to na svém facebookovém profilu. Zpěvák, který v červenci oslavil osmdesáté narozeniny, trpí zdravotními komplikacemi už delší čas, před čtyřmi lety prodělal nádorové onemocnění lymfatických uzlin.

„Zhruba před rokem a půl se u mě objevila porucha krvetvorby v podobě Myelodysplastického syndromu. Přes několik druhů léčby přešlo bohužel toto onemocnění v uplynulých měsících v akutní leukémii,“ oznámil Gott. „Podstupuji ambulantní léčbu a dojíždím do nemocnice na kontroly, v rámci kterých lékaři sledují můj celkový zdravotní stav.“

Ve svém prohlášení zveřejněném na oficiálním facebookovém profilu populární interpret zároveň požádal bulvární média o respekt k jeho rodinnému soukromí. Právě bulvár v uplynulých měsících sledoval Gottova veřejná vystoupení nejbedlivěji a mimo jiné upozorňoval na odvolávané koncerty.

Potíže se zdravím

Letos v červenci Gott odřekl své vystoupení na festivalu Benátská! kvůli akutnímu zápalu plic, bezprostředně po svých osmdesátinách. Toto jubileum měl původně doprovázet narozeninový koncert v pražské O2 areně, zpěvák ho však zrušil, jeho mluvčí to zdůvodnila Gottovou oslabenou imunitou.

Zlatého slavíka zdraví trápí delší čas. Dosud nejvýraznější komplikace nastaly v listopadu 2015, kdy lékaři Gottovi diagnostikovali nádorové onemocnění mízních uzlin. Chorobu objevili při operaci náhlé příhody břišní, které se zpěvák podrobil několik dní předtím v Institutu klinické a experimentální medicíny.

Gott ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu na hematologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice, celkem do konce února 2016 absolvoval šest chemoterapií, v březnu oznámil, že nádorové onemocnění vymizelo.