Po výbuchu v Loučce na Vsetínsku se zranil muž, policie vyšetřuje násilný trestný čin

Jedenatřicetiletý muž se vážně zranilv neděli ráno  při výbuchu rodinného domu v Loučce u Valašského Meziříčí na Vsetínsku. Záchranáři ho vrtulníkem přepravili do ostravské nemocnice. Podle hasičů se zbortila střecha, pátrací týmy prohledávají sutiny a hledají případné další osoby. Na místě zasahuje osm jednotek hasičů a také těžká technika.  Kriminalisté případ vyšetřují jako násilný trestný čin.

„Věc si převzali krajští kriminalisté a je to šetřené jako násilný trestný čin. Věc je na začátku vyšetřování, bližší informace zatím nemůžeme podat,“ uvedla k případu krajská policejní mluvčí Barbora Balášová.

Hasiči původně uvedli, že jde o požár v rodinném domě, později informovali o výbuchu. Podle mluvčího krajské záchranné služby Jakuba Omelky byla povolána pozemní i letecká záchranná služba.

„Vrtulník záchranné služby Moravskoslezského kraje transportoval jedenatřicetiletého muže na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě. Muž byl v přímém ohrožení života. Při příjezdu naší posádky byl mimo dům, zůstával v bezvědomí, utrpěl četné popáleniny. Při transportu byl ve stabilizovaném stavu,“ popsal Omelka. 

Podle snímků hasičů z místa události výbuch dům značně zničil, velká část objektu se zřítila. Hasiči celý den rozebírali konstrukci domu a zajišťovali jeho statiku. Povolán byl také USAR tým Moravskoslezského kraje pro vyhledávání a záchranu v sutinách a Záchranný útvar Hlučín, popsal mluvčí hasičů Roman Žemlička. Před šestou hodinou večerní dodal, že hasiči zůstávají na místě v plném nasazení. Škoda dosud nebyla stanovena.