TÉMA

Motoristé

Přísaha Roberta Šlachty je pro ODS „no go“, sdělil Vondra. Bartůšek mluvila o zhrzeném egu

Hnutí ANO změnilo směr, opouští liberální frakci europarlamentu a zřejmě přitvrdí v kritice Evropské unie. Podle europoslance Alexandra Vondry (ODS) jde o rozhodnutí Andreje Babiše (ANO), zvolený europoslanec Jan Farský (STAN) je překvapený, že ANO ve frakci Renew Europe vůbec zůstávalo. Další zvolená europoslankyně Nikola Bartůšek (Přísaha) mluvila o pokračujícím hledání vyhovující frakce. V pořadu Události, komentáře se hovořilo i o potenciálu sbližování Přísahy a Motoristů s ODS. Zástupce ANO ČT24 do pořadu zvala, pozvání však nepřijali.
25. 6. 2024|

Podle Vondry Turkovy omluvy nestačí. Novotnému jste odpustili, oponovala Pokorná Jermanová

Znovuzvolený europoslanec Alexandr Vondra (ODS) věří, že díky snížení počtu europoslanců za Zelené bude mít jeho frakce Evropských konzervativců a reformistů (ECR) větší slovo. Spolupráci by si představoval s Evropskou lidovou stranou (EPP). Do ECR podal oficiální přihlášku i zvolený europoslanec za Motoristy Filip Turek. Doufá, že ODS nebude vstupu do frakce bránit. Tvrdí, že na prosazení zrušení zákazu výroby aut se spalovacími motory by s ostatními poslanci spolupracovat „měli a mohli“. Nově zvolená europoslankyně Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) chce hledat „jednotnou linku“ v rámci české delegace. Zvolená europoslankyně vidí potenciální střet například ve volbě eurokomisaře.
13. 6. 2024|

SPD roste konkurence, ukazuje výsledek voleb

Úspěchem pro SPD a Trikoloru ve volbách do Evropského parlamentu by byla obhajoba dvou mandátů, prohlašoval ještě krátce před vyhlášením volebních výsledků lídr kandidátky Petr Mach. Nakonec je z toho nejhorší výsledek za poslední roky. Naopak úspěch slaví jiné volební strany, které jsou k Evropské unii kritické – Přísaha a Motoristé a také koalice Stačilo!. Jsou evropské volby pro SPD varováním?
10. 6. 2024|

Kandidáti do Evropského parlamentu debatovali o Green Dealu, přijetí eura či životní úrovni

Do evropských voleb zbývají tři týdny. V nich si Češi zvolí jednadvacet poslanců do Evropského parlamentu. Česká televize odvysílala první předvolební debatu, jíž provázela Jana Peroutková. Tématy byly životní úroveň, ceny potravin i energií, dotace či euro. Účastníky debaty byli Ondřej Dostál (Stačilo!), Martin Hlaváček (ANO), Petr Macinka (Přísaha a Motoristé), Petr Mach (SPD a Trikolora), Luděk Niedermayer (SPOLU), Daniela Ostrá (SOCDEM), Mikuláš Peksa (Piráti) a Adam Trunečka (Starostové a osobnosti pro Evropu).
16. 5. 2024Aktualizováno16. 5. 2024, 22:09|

Nejvyšší volební potenciál pro evropské volby mají ANO a STAN

Do evropských voleb zbývají necelé čtyři týdny. Podle průzkumu agentur Kantar CZ a Data Collect pro ČT měly na přelomu dubna a května největší potenciál oslovit voliče ANO a STAN. Pokud by je volili všichni, kteří je skutečně zvažují, získaly by shodně 27,5 procenta. Na třetím místě je koalice SPOLU, čtvrtí se umístili Piráti.
12. 5. 2024|

Prázdniny ve střední Evropě ztíží dopravu, na dálnicích se čekají kolony

Střední Evropu čeká jeden z nejnáročnějších víkendů na silnicích. V pěti německých spolkových zemích začínají prázdniny a kolony jsou podle tamního autoklubu ADAC téměř jisté. Dopravní experti očekávají problémy hlavně cestou na jih přes Alpy. Správci přesto preventivně na některých tazích omezují během soboty a neděle údržbu, aby nevznikala úzká hrdla.
15. 7. 2022|

Stoupá počet těžkých nehod cyklistů. BESIP a iniciativa Dám respekt spustí varovnou kampaň

Cyklistů na silnicích přibývá, s tím ale roste i riziko nebezpečných situací. Počet těžkých nehod cyklistů stoupá, loni při nich v Česku zemřelo 43 osob, meziročně o tři více. Většina veřejnosti přitom podle průzkumu vnímá vztah cyklistů a motoristů jako nepřátelský a hlavní příčinou nehod je podle nich nedostatek respektu z obou stran.
6. 4. 2022|

Chorvatští motorkáři ruší protesty, mýtné brány či hraniční přechody o víkendu blokovat nebudou

Chorvatší motocyklisté nakonec nebudou o víkendu blokovat některé mýtné brány a hraniční přechody na trasách významných pro zahraniční turisty. Hlavní organizátor protestu, který se měl konat v sobotu i neděli, oznámil, že vláda přistoupí na jejich požadavky. Motorkáři se proto místo blokád jen sjedou do města Karlovac, kde chtějí ministerstvu poděkovat. Cesta z Chorvatska by tak pro turisty neměla být tak problematická, jak se původně předpokládalo.
30. 8. 2019Aktualizováno30. 8. 2019, 22:48|

Do Británie kvůli brexitu jedině s pasem, radí ministerstvo zahraničí

Češi mířící do Velké Británie by si kvůli odchodu této ostrovní země z EU měli brát cestovní pas, občanský průkaz do budoucna stačit nebude. Upozornilo na to ministerstvo zahraničí na základě informací o postupu britské imigrační policie.
3. 6. 2019|