Policisté kontrolují kamiony před Přerovem. Do ucpaného města mají zákaz vjezdu

Policie i vedení radnice v Přerově řeší tristní dopravní situaci. Ve městě jsou dlouhodobé problémy, které se ještě zhoršily po otevření části dálnice D1 mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem. Pomoci mají policejní hlídky, které brání vjezdu kamionů do města.

Už tak špatná dopravní situace v Přerově se ještě zhoršila po prosincovém otevření dálnice D1. „Museli jsme sáhnout k represivním opatřením – aby republiková a městská policie opravdu vymáhala dodržování předpisů tím, že auta zastavuje a sankcionuje,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Od obce Grymov dál do Přerova už kamiony, až na výjimky, totiž pokračovat nemůžou. Někteří řidiči to ale nedodržují. V úseku proto policisté zpřísnili kontroly a zastavují nákladní auta nad 12 tun.

„Cílem je, aby nám nákladní doprava nezajížděla do obcí Grymov, Kozlovice a následně do města Přerova,“ popsala mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová. Policisté proto hlídkují v Prosenicích od začátku týdne každý den celkem asi čtyři hodiny.

Během pondělí a úterý zastavili dvě desítky nákladních aut. Jedna taková kontrola trvá policistům zhruba půl hodiny a někdy i více. Řidiči dají dýchnout, zkontrolují doklady a zaměřují se i na technický stav kamionu.

Zákazy většinou porušují zahraniční řidiči, kteří republikou jen projíždějí a často se nedívají na značky, ale řídí se navigací.