TÉMA

Zácpa

Uzavření jízdních pruhů na Tomkově náměstí v Brně způsobilo kolaps. Omezení potrvá do pátku

Brno opět trápí velké problémy v dopravě, pondělí bylo ve městě opět ve znamení několikakilometrových kolon a zpožděných autobusových linek. Ke stávajícím omezením, která jsou například v ulici Poříčí nebo na Mendlově náměstí, silničáři ještě víc omezili provoz na Tomkově náměstí. Vzniká tam nová část městského okruhu, který má Brnu po svém dokončení výrazně ulevit.
5. 9. 2022|

Česká rozkopaná republika přetrvala i v září, dopravních omezení je víc než o prázdninách

Že se silnice opravují o prázdninách, je obvyklé. Se začátkem školního roku ale uzavírky končívají, nikoli však letos. V celé republice jsou téměř dva tisíce uzavírek, což je více než v srpnu a o čtvrtinu více než před prázdninami. Výsledek je patrný na mnoha silnicích a v mnoha městech – tvoří se dlouhé kolony, a to jak na rozkopaných tazích, tak v jejich okolí, kde se řidiči pokoušejí nalézt rychlejší objízdné trasy.
18. 9. 2021|

Policisté kontrolují kamiony před Přerovem. Do ucpaného města mají zákaz vjezdu

Policie i vedení radnice v Přerově řeší tristní dopravní situaci. Ve městě jsou dlouhodobé problémy, které se ještě zhoršily po otevření části dálnice D1 mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem. Pomoci mají policejní hlídky, které brání vjezdu kamionů do města.
5. 2. 2020|

Víkend přecpaných dálnic je tady. Na jihu Německa začínají prázdniny, všichni míří k moři

Nejkritičtější víkend léta je tady. Ve druhé a třetí nejlidnatější německé zemi – Bádensku-Württembersku a Bavorsku – a také v části Nizozemska začínají prázdniny. V Berlíně, Braniborsku a skandinávských zemích naopak začíná jejich poslední týden. Znamená to, že cesty do dovolenkových destinací, zejména na Jadran, budou plné, navíc je řada důležitých tahů rozkopaná.
26. 7. 2019Aktualizováno26. 7. 2019, 19:49|

Hledají se super-dárci stolice. Při transplantaci jsou až dvakrát úspěšnější

Transplantace stolice sice zní jako něco odporného, ve skutečnosti se ale jedná o velmi moderní metodu, jak vyléčit poškozenou střevní mikroflóru. Pro vědce má ale tento postup stále řadu otazníků. Nyní řeší, jestli existují lidé, jejichž stolice má mnohem léčivější vlastnosti než u běžných osob.
24. 1. 2019|