Za tišší Merhautovu. Od neděle budou řidiči objíždět další částí Brna

Další z brněnských dopravních tepen bude od neděle neprůjezdná. Merhautovou ulici budou do června objíždět jak řidiči v autech, tak veškerá hromadná doprava. Pohodlnější cestování městskou dopravou je i hlavní důvod uzavírky. Dělníci v úseku spraví tramvajové koleje.

Na čtyři měsíce se v první březnový den uzavře brněnská Merhautova ulice. Na opravu tramvajových kolejí ji v pátek připravovali geodeti, na milimetr přesně vyznačovali místa, kudy nová trať povede.

Práce budou stát 114 milionů korun. Pryč musí 1200 metrů dosluhujících rozpraskaných desek. „Zároveň dojde k obnově povrchu vozovky, bude tady použit takzvaný tichý asfalt, který pohlcuje hluk,“ popsala mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková.

Cílem je tramvaje v úseku zrychlit a ztišit. Od neděle až do konce června proto ale budou muset auta jezdit okolo opravované trasy. Řidiči si budou muset dát pozor, jiná objízdná trasa totiž bude sloužit nákladní dopravě a jiná osobním autům.

Místo tramvají pak budou cestující městskou hromadnou dopravou vozit autobusy. „Náhradní dopravu bude zajišťovat linka číslo 46, která pojede Jugoslávskou ulicí do uzlu Jugoslávská. Tam budou moci cestující přestoupit na tramvajové linky 3, 5, 9 a 11,“ řekla Tomaštíková.

Uzavírka Merhautovy ulice v Brně
Zdroj: Magistrát města Brna