Při nehodě mezi Českými Budějovicemi a Krumlovem zemřeli tři lidé

Při nehodě dvou osobních aut na hlavním tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova zemřeli ve středu večer tři lidé. Další člověk je těžce zraněný a záchranáři ho v kritickém stavu převezli do nemocnice. Silnice I/39 bude několik hodin neprůjezdná. Vyplývá to z informací jihočeských policistů a záchranné služby.

„Obětí jsou tři lidé, další člověk je těžce zraněný. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému,“ řekl mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Podle mluvčí jihočeské záchranné služby Petry Kafkové zraněného transportovali do českobudějovické nemocnice. „Záchranáři na místě nalezli celkem čtyři zraněné osoby. Tři z nich bohužel utrpěly zranění neslučitelná se životem a zasahující lékař mohl pouze konstatovat jejich smrt. Čtvrtá zraněná osoba utrpěla těžká mnohačetná poranění. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byla v kritickém stavu transportována do českobudějovické nemocnice,“ uvedla.

K nehodě podle ní vyjely dvě pozemní posádky z Českého Krumlova a jedna z Plané u Českých Budějovic, zároveň vzlétl i vrtulník leteckých záchranářů Jihočeského kraje.

Tragická nehoda se stala kolem sedmé večerní u odbočky na Dolní Třebonín nedaleko obce Chlumec. Podle informací silničářů na webu Dopravniinfo.cz vede objízdná trasa přes obce Horní Třebonín, Prostřední Svince, Krasejovka a Bukovec. Uzavírka má podle předběžného odhadu trvat do půlnoci.

Naposledy zemřeli tři lidé při nehodě na jihu Čech v říjnu 2020. Při havárii auta u Nových Hradů na Českobudějovicku tehdy zahynuli tři mladí muži. S autem narazili do dvou stromů, náraz vozidlo rozlomil. Dva zemřeli bezprostředně při nehodě, třetí později i přes snahu záchranářů jej resuscitovat.